Osa Knausin ja Weinsbergin matkailuautoista sai takaisinkutsun – muoviosan irtoaminen voisi aiheuttaa vaaraa liikenteessä

Knaus on tehnyt takaisinkutsun, joka koskee asiasta uutisoineen Promobil-lehden mukaan pelkästään Saksassa noin 21 000 matkailuautoa.

Varmuuden vuoksi tehty takaisinkutsu liittyy Knausin ja Weinsbergin puoli-integroitujen autojen ohjaamon ovien ja asuintilan välissä sijaitseviin pystymuoviin. Se on joissakin tapauksissa irronnut ajon aikana, mistä voi aiheutua vaaratilanne liikenteessä.

Promobilin mukaan Saksassa takaisinkutsu koskisi 2012–2021 vuosimallin autoja.

– Suomessa takaisinkutsu koskee noin 250 autoa, ja Suomessa vanhimmat takaisinkutsua koskevat autot ovat pikemminkin vasta vuosilta 2016–2017 alkaen, kertoo ProCaravanilla takaisinkutsua hoitava Jere Tölli.

Muoviosaa ei vaihdeta uuteen

Osaa ei irroteta korjauksen aikana. Korjaamolla vanhan osan kiinnitystä vain parannetaan. Siihen tulee kaksi uutta kiinnityspistettä, millä varmistetaan, ettei muoviosa lähde irti.

– Ainakaan meidän tietoomme ei ole tullut yhtään tapausta, jossa irtoaminen olisi aiheuttanut vaaratilannetta. Suomessa on kuitenkin ollut pari autoa, joista muoviosa on lähtenyt irti. Se on aika pieni määrä suhteessa siihen, kuinka montaa autoa takaisinkutsu koskee, Tölli sanoo.

– Korjaus ei vie puolta tuntia enempää, eli hoituu odottaessa. Lähes päivittäin näitä olemme tehneet, ja yli 50 autoa on tämän takaisinkutsun merkeissä meillä jo käynyt.

– Kaikille asiakkaille, joiden autoa takaisinkutsu koskee, on lähetetty heinäkuussa asiasta kirje. Jos kirjettä ei ole saanut ja epäilee, että takaisinkutsu koskee omaa autoa, aina voi olla meihin yhteydessä asian varmistamiseksi. Äkkiä me se tarkistetaan tehtaan järjestelmästä.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *