Pieni Renault Trafic -pohjainen Amstervan-retkeilyauto vaikuttaa kokoonsa nähden lähes väljältä

Pienille retkeilyautoille on ollut viime vuosina reippaasti kysyntää, mikä heijastuu myös monipuolistuneessa tarjonnassa. Hauskasti nimetty hollantilainen Amstervan ponnistaa uusimman Renault Trafic -pakettiautomallin pohjalta.

Amstervan on Campers.eu-nimisen matkailuajoneuvojen myynti- ja vuokrausyrityksen, huonekalurakentaja Tom Kooijkerin ja muotoilija Manon de Beerin aikaansaannos.

Renault Traficin (L1H1) ulkomitat ovat pituus 500, leveys 195 ja korkeus 197 senttimetriä. Autossa on turvavyölliset istuinpaikat vain kahdelle. Kun edes taittuvaa takapenkkiä ei ole, pohjaratkaisuun on saatu avattua pelivaraa.

Autossa on peräti kaksi sohvaa. Isomman mitat ovat 120 × 60 senttimetriä. Pienempi on kooltaan 90×60, mutta se on laajennettavissa 20 senttimetriä pidemmäksi.

Vakiona makuupaikat löytyvät vain kahdelle reissaajalle. Tunnetusti pitkät hollantilaisetkin mahtuvat nukkumaan alavuoteelle, jonka mitat ovat 120 × 200 senttimetriä.

Optiona on saatavissa 140 senttimetriä leveä nostokatto ja katolle toiset, pienemmät makuupaikat (135 × 195 cm). Käytännössä nostokaton tärkein rooli tässä autossa on kuitenkin tuoda lisää sisäkattokorkeutta ja siten parantaa sisätilojen mukavuutta.

Keittiön varustukseen kuuluvat muun muassa induktioliesi, pesuallas, 13 litran raikasvesisäiliö, 13 litran harmaavesisäiliö ja Dometicin 50-litrainen jääkaappi sisältäen 4,4 litran pakastelokeron. Jääkaapin alla on säilytystilaa isoille tavaroille.  Pöydän mitat ovat 60 × 30, laajennettuna 60 × 60 senttimetriä.

Virtaa led-valaistukseen, jääkaappiin ja muihin mukavuuksiin saadaan muun muassa ajonaikana latautuvasta 100 Ah:n akusta.

Monen muun matkailuajoneuvon tapaan myös Amstervanissa pyritään huomioimaan ympäristön kestävyyttä. Kaasuttomassa Amstervanissa tämä näkyy muun muassa siinä, että eristykseen on käytetty vanhoista viinipullon korkeista tehtyä puristetta. Lisää eristettä on saatu myös vanhoista farmarihousuista.

Lisävarusteina Amstervaniin saa tilattua valmistajalta muun muassa kaksi aurinkopaneelia, litiumakun ja ulkosuihkun lisävesisäiliöllä.

Kuvat ovat vielä ”ei-ihan-täysin-valmiista” versiosta. Amstervan on kuitenkin nyt valmis ja se on myös jo vuokrattavissa Campers.eu:lta 140 eurolla per päivä.

Kuvat ja lähde: Campers.eu, Amstervan