Puinen matkailuauto – kyllä vaan

Holzmobil on aivan uusi yritys alalla, mutta sen puinen matkailuauto on kerännyt mukavasti huomiota tämän vuoden Caravan Salon -messuilla Düsseldorfissa.

Ajatus pitkälti puusta tehdystä matkailuautosta voi tuntua oudolta, mutta tehdäänhän puusta nykyään jopa kerrostalojakin. Puu on sympaattisempi materiaali kuin muovi tai metalli, mutta puu on yleensä myös haastava materiaali valmistajille ja myös tuotteen käyttäjille.

Saksalaisen Holzmobilin alkovimallisessa matkailuautossa puuta on hyödynnetty mahdollisimman paljon etenkin sisutuksessa, huonekaluissa ja koko asuinosassa. Autossa on käytetty muun muassa leppää, kuusta ja pyökkiä.

Alustana on nelivetoinen MAN TGE 4×4. Pituutta autolla on 7,7, leveyttä 2,14 ja korkeutta 3,25 metriä. Sänky- ja istuinpaikkoja on neljälle reissaajalle.

Holzmobilin taustalla on taitava puuseppä, Stefan Offenburger, joka halusi toteuttaa oman unelmansa puisesta matkailuautosta. Hän halusi autostaan myös kaasuttoman, joten esimerkiksi liesi ja jääkaappi toimivat sähköllä. Auton katolla on kaksi 350 watin aurinkopaneelia.

Ainakin sen verran ”ekomatkailuautolle” on messuilla ilmaantunut kiinnostusta, että homma ei taida jäädä yhteen esittelymalliin. Offenburger kaavailee jo aloittavansa pienimuotoisen sarjatuotannon.