Ruotsissa kokeiltiin konseptia, jossa vuokravaunussa pääsi vain yöpymään – mutta poikkeuksellisissa paikoissa

Viime vuonna komeita 200-vuotisjuhliaan viettänyt Götan kanava (Göta kanal) on yksi Ruotsin suosituimmista turistikohteista. Kanava kulkee itärannikolta Etelä-Ruotsin läpi suurelle Vänern-järvelle asti.

Götan kanavaa hyödynnetään massiivisen monipuolisesti matkailussa, mutta tänä kesänä keksittiin silti kokeilla jotain ihan uutta.

Kolmella välittömästi Götan kanavan vieressä olevalla paikalla oli varattavissa yöpymiseen Polarin matkailuvaunu. Komeille paikoille ei normaalisti ole mitään asiaa vaunun tai matkailuauton kanssa.

Sjötorp, yksi kolmesta mukana olleesta yöpymiskohteesta. Vaunupaikka on kuvan keskellä.

Off Grid Camping -nimisen leirintäkonseptin takana ovat valtion omistama kanavayhtiö Göta Kanal, maan suurin matkailuajoneuvokauppias Forsbergs Fritidcenter ja suomalaisillekin karavaanareille tuttu vaunuvalmistaja SoliferPolar. Ajatuksena oli tarjota jotain uutta ja hauskaa, ja samalla tutustuttaa uusia potentiaalisia asiakkaita vaunussa yöpymiseen elämyksellisellä paikalla.

Motalan vaunupaikka oli vanhassa teollisuusmiljöössä.

Kokeilussa yöpymiset olivat varattavissa yhdeksi tai korkeintaan kahdeksi yöksi kesäkuun lopulta heinäkuun puoliväliin.

Bergin sulut (Bergs slussar) sijaitsevat Linköpingin lähellä. Erikoinen paikka leiriytymiseen tämäkin.

Yhden vaunuyöpymisen hinta ei ollut ihan halpa, 1500 kruunua eli noin 130 euroa perheeltä tai paikalla olleeseen vaunumalliin nukkumaan mahtuvalta muulta porukalta. Suosio osoittautui kuitenkin niin suureksi, että jatko ensi kesänä lienee hyvin mahdollista.

Götan kanava on noin 190 kilometriä pitkä, mutta koko Itämeren ja Pohjanmeren yhdistävällä vesiväylällä on pituutta 614 kilometriä. Götan kanavaa oli aikoinaan rakentamassa 58 000 sotilasta ja muuta väkeä. Aikaansaannos on yhä yksi Ruotsin kaikkien aikojen suurimmista rakennusprojekteista.

Kuvat: Göta kanal

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *