Sähkömatkailuauto kiinnostaa – ainakin jo konseptimallien tekijöitä

Kovin alussa vielä ollaan oikeita kuluttajamarkkinoita ajatellen, mutta jostain sitä pitää aloittaa.

Haasteita riittää ratkottavaksi, eikä vähiten akkujen painon vuoksi. Täyssähköisiä matkailuautoja silti jo riittää – piirustuspöydillä. Lähivuosina asian ympärillä tapahtuu kuitenkin paljon, myös oikeita edistysaskeleita

Esimerkiksi saksalaiset yritykset WOF ja EFA-S ovat luvanneet tuoda Iridium E-Mobil -täyssähkömatkailuautonsa liikenteeseen tänä vuonna. Fiat on puolestaan kertonut tuovansa Ducatosta sähkökäyttöisen version. Fiat Ducato on erittäin yleinen matkailuautojen alusta.

Tuoreimpana tapauksena paljon julkisuutta hankkeelleen on saanut brittiläinen matkailuvaunujen design-yritys Vanlifer, jonka näkemys tukeutuu Teslan Semi-Home-konseptiin. Vanlifer ei tosin ole vielä tehnyt edes mittatarkkoja 3D-malleja autostaan.

Teslan suunnitelmissa on tuoda tekninen ratkaisunsa tarjolle matkailuautomarkkinoille vuonna 2021. Tesla ei tosin ole kunnostautunut aina siinä hyvin, että sen kertomat suunnitelmat pitäisivät paikkansa.

Vanliferin mukaan heidän matkailuautonsa hinnaksi tulisi noin 180 000 dollaria. Yhdellä latauksella pitäisi pystyä ajamaan jopa 800 kilometriä, ja akun saisi 80-prosenttisesti täyteen puolessa tunnissa.