Sun Livingin myynti alkaa uudelleen

Kabe-Adria teki loppukesällä äkkinäisen suunnanmuutoksen ja päätti käynnistää uudelleen Adrian edullisemman brändin Sun Livingin matkailuautojen tuonnin. Kaikissa Suomeen tuotavissa slovenialaisautoissa tulee olemaan alustana Citroën Jumper.

Adrian, Affinityn, Kaben ja Sun Livingin maahantuojan Kabe-Adrian edustaja kertoi toukokuussa Adrian mallivuosiuutuuksien esittelyn yhteydessä, että Sun Livingin matkailuautojen tuontitauko jatkuu. Edellisen kerran Adrian kakkosmerkille oli Suomi-hinnasto mallivuodelle 2020. Merkittävin syy tuontitaukoon on ollut se, että Sun Livingit eivät ole riittävän edullisia Adrioihin nähden.

Lahden Caravan 2022:ssa oli kuitenkin esillä kaksi Sun Livingin mallia, nostokattoinen V 60 SP -retkeilyauto ja puoli-integroitu S 72 DC. Syy näiden autojen messuesiintymiseen oli se, että maahantuoja teki loppukesällä päätöksen, että Sun Living tekee paluun Suomen markkinoille.

Taustalla Fiatin saatavuusongelmat

Varsin myöhään tehdyn päätöksen avulla paikataan Adrian saatavuusongelmia, jotka johtuvat Fiat Ducaton saatavuusongelmista. Kaikki Suomeen tuotavat Sun Livingit rakennetaan Citroën Jumperin alustalle tai koriin. Perusmoottori on 2,2-litrainen 140-hevosvoimainen, mutta 1 100 eurolla lähes kaikkiin hinnoiteltuihin malleihin saa 165-hevosvoimaisen moottorin. Ducatosta poiketen Jumperiin ei saa automaattivaihteistoa.

Maahantuoja uskoo saavansa keväällä Suomeen noin 50 erilaista Sun Living -mallia. Tarjolle tulee kaikkia Sun Livingin valmistamia matkailuajoneuvotyyppejä, eli retkeilyautoja (V-sarja), alkoviautoja (A-sarja) ja puoli-integroituja sekä nostovuoteella (S-sarja) että ilman (C-sarja).

S-sarjan kuuden mallin lähtöhintaskaala on 71 700–78 200 euroa. C-sarjassa on kaksi mallia, 66 500 euron C 60 SP ja 70 700 euron C 65 SL. Neljästä alkovimallista pienimmän perushinta on 71 200 euroa, muiden kolmen 75 000–75 900 euroa. V-sarjan retkeilyautojen hinnat alkavat 64 900 eurosta ja ulottuvat ilman nostokattoa olevissa malleissa 68 900 euroon. Lahden messuilla olleen nostokattoisen V 60 SP TentTopin perushinta on 72 600 euroa.

– Matkailuautojen hinnat ovat nousseet toistakymmentä prosenttia, ja myös meillä pitää olla joku tuote, joka on vähän Adriaa edullisempi. Ennen Adrian ja Sun Livingin hintaero oli marginaalisen pieni, koska Sun Livingit oli varusteltu liian hyvin. Nyt niissä tulee olemaan varustepaketti, mihin kuuluu tiettyjä varusteita, ja tehdaslisävarusteita on vähän tarjolla, taustoittaa Kabe-Adrian toimitusjohtaja Bo Karlsson nyt tehtyä tuontipäätöstä.

Sun Livingin retkeilyautomallistossa on myös nostokattoinen malli.