Suomeen tulee uusi matkailuautomerkki

Erwin Hymer Groupin edullisen segmentin matkailuautomerkki Etrusco saapuu Suomeen. Maahantuonnin on aloittanut Freedom Factory.

Erwin Hymer Groupilla on merkkivalikoimassaan kolme edullisemman segmentin merkkiä – Suomessa entuudestaan tunnetut Carado ja Sunlight sekä tuoreimpana Etrusco. Etrusco on nyt konsernin yhdeksäs merkki Suomessa.

Etrusco-autot valmistetaan Toscanassa San Cascianon kaupungissa Firenzen lähellä EHG:n modernilla tuotantolaitoksella. Nimi Etrusco on otettu siitä, että uutta tuotantolaitosta rakennettaessa sen läheisyydestä löydettiin muinaisen edistyksellisen ja kekseliään etruskikansan vanhoja asuinsijoja.

Etruscon varusteet ja lisävarusteet kattavat saman tarjonnan kuin konsernin muutkin edullisen segmentin retkeily- ja matkailuautot. Muiden varusteiden osalta Etrusco poikkeaa sisarmerkeistään siten, että sisustukseen ja ajoneuvon ulkoasuun on tarjolla hieman enemmän vaihtoehtoja.

Viisi mallisarjaa

Etruscon viidestä mallisarjasta löytyy yhteensä 21 pohjaratkaisua. Edullisin vaihtoehto on retkeilyauto, jossa lähdetään liikkeelle kompaktista, 5,4-metrisestä versiosta. Kaikkiaan malleja on neljä ja ne retkeilyautojen tapaan soveltuvat myös arkikäyttöön sisätilojen muunneltavuuden ansiosta.

Kapeakorisessa van-luokassa on tarjolla kaksi vaihtoehtoa, joissa yhdistyvät kapean korin edut liikenteessä ja normaalin matkailuauton parhaat puolet sisä- ja tavaratilojen osalta.

Alkovi-malleja Etruscolla on kaksi ja niiden kapasiteetti riittää kuuden matkustajan tarpeisiin. Täysintegroituja malleja on neljä, joista kaksi (erillis- tai saarekevuotein) alle 7-metrin pituusluokassa ja vastaavat versiot 7,4-metrisinä.

Puoli-integroiduissa on erilaisia pohjaratkaisuja yhdeksän. Tarjolla on kompakti 5,9-metrinen pariskuntamalli ja toisessa päässä 7,4-metriset viiden hengen perheautomatkailuautot, joita pystyy ajamaan myös henkilöautokortilla.

Puoli-integroitu Etrusco-matkailuauto maantiellä.
Puoli-integroiduista Etrusco-autoista on tarjolla yhdeksän erilaista pohjaratkaisua.

Freedom Factory on erikoistunut vuokraamiseen

Vuonna 2013 perustettu hausjärveläinen Freedom Factory on erikoistunut vapaa-ajanajoneuvojen vuokraamiseen. Yhtiöllä on pitkä kokemus vuokrauspalveluiden tarjoamisesta ja samalla ajoneuvojen huoltamisesta ja korjaamisesta. Korona avasi puolestaan silmät siihen, että toimintaa pitää laajentaa ja saada sille uusi tukijalka.

– Viime keväänä asiakkaat peruuttivat vuokrausvarauksiaan dramaattisesti ja myimme kalustoa pois ja siinä vaiheessa liiketoimintaa jouduttiin arvioimaan uudelleen. Yhtenä vaihtoehtona pintaan nousi se, että ryhdymme sekä myymään että vuokraamaan matkailuautoja, kertoo EHG:n tiedotteessa Freedom Factoryn vetäjä Harri Helenius.

Vuodenvaihteessa Freedom Factory sai ensimmäisen alkovimallisen Etruscon ja helmi-maaliskuussa tulee seuraava erä esittelyautoja. Joukossa on muun muassa retkeilyauto sekä puoli-integroituja malleja. Laaja esittely on luvassa, kun mallivuosi 2022 alkaa Lahden caravan-messuilla syyskuussa.

Etrusco -matkailuauto sisältä.
Etrusco on kombinaatio saksalaisesta suunnittelusta ja italialaisesta tyylistä sisustuksessa ja muotoilussa.
Etrusco-retkeilyauto rannalla.
Edullisin vaihtoehto on retkeilyauto, joita Etruscolla on neljä mallia.