Suomessa on tänä vuonna ensirekisteröity jo 3054 tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa, 47 valmistajalta

Valmistajien komponenttipulasta ja toimitusvaikeuksista huolimatta Suomessa on ensirekisteröity 3 054 tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa tämän vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 99 kappaletta, 14 autoa enemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Tämän vuoden tammi–lokakuussa tehdasvalmisteisia matkailuautoja on ensirekisteröity yhteensä jo 2 039, jossa on kasvua edelliseen vuoteen noin 27 prosenttia.

Viiden myyntikärjessä olevan matkailuautovalmistajan osuus on yli puolet kaikista tänä vuonna ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista.

Muita kuin tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 33 kappaletta – tammi– lokakuussa kumulatiivisesti 415, jossa kasvua on peräti runsaat 67 prosenttia. Mercedes-Benz-autojen pohjalle tehtyjä ei-tehdasvalmisteisia matkailuautoja on ensirekisteröity tänä vuonna Suomessa jo 206 kappaletta eli noin puolet kaikista. Toisena suosiossa on ollut Volkswagen ja kolmantena Ford.

Matkailuautoihin kuuluvien retkeilyautojen suosio jatkaa kasvuaan. Kun tehdasvalmisteisia retkeilyautoja rekisteröitiin vielä koko vuonna 2015 vain 125 kappaletta, tämän vuoden 10 ensimmäisen kuukauden aika niillä on ensirekisteröintejä jo 677 kappaletta.

Tehdasvalmisteisia matkailuvaunuja ensirekisteröitiin lokakuussa 41 kappaletta. Tammi–lokakuussa rekisteröintejä on ollut yhteensä 1015. Kumulatiivista kasvua on viime vuoden 10 ensimmäiseen kuukauteen verrattuna noin 23 prosenttia.

Hobby, Adria, Kabe ja Poksi ovat päässeet tänä vuonna jo lokakuun loppuun mennessä yli 100 vaunun ensirekisteröintiin.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry