Tältä nelivetoisen Mercedes-Benz Sprinter -pohjaisen retkeilyauton tulee nyt näyttää Airstreamin mielestä

Uuden Interstate 24X -retkeilyautonsa kanssa Airstream ei turhia hienostele, vaikka mukavuuksista ja luksuksestakaan ei ole tingitty. Auton design vaikuttaa jopa hieman tylsältä. Toki Airstreamin alumiinivaunuista tuttu ajaton muotokieli on yhä hieman nähtävissä myös uudessa retkeilyautomallissa.

Aiempiin Interstate-malleihin verrattuna uutukaisen on haluttu tuntuvan enemmän työkalulta, joka on tehty mahdollistamaan harrastamista ja reissaamista hankalissakin paikoissa.

Kenelle?

Nelivetoinen Sprinter-pohjainen retkeilyauto on kuitenkin hieman hankala paketti. Auto olisi ominaisuuksiltaan kuin tehty nuorten ja nuorekkaiden seikkailijoiden aktiivisiin harrastuksiin esimerkiksi vuoristossa ja syrjäisillä surffirannoilla.

Nuoressa kohderyhmässä ei kuitenkaan edes USA:ssa ole ihan liikoja taloudellista kykyä laittaa noin 214 000 dollaria eli noin 176 700 euroa retkeilyauton ostoon. Ja yksin reissaaville auto on turhan isokokoinen.

Mutta epäilemättä Airstream tietää mitä tekee. Yhdysvalloissakin on matkailuajoneuvoista parhaillaan valtava kysyntä, ja ison maan markkinoilla myös juuri myyntiin tullut malli viedään käsistä, vaikka moni pitääkin sitä taatusti ylihintaisena.

Tilaa reippaasti harrastusvälineille

Kyse ei ole varsinaisesta off-grid-maastomallista, vaikka Interstate 24X kyllä menee eikä meinaa. Moottorina on 188-hevosvoimainen Mercedes-Benzin 3.0-litrainen V6-turbodiesel.

Omavaraisuutta reissuun tuo 87 litran raikasvesisäiliö, ja sähköä saadaan 300 watin aurinkopaneelijärjestelmästä kahteen 100 Ah:n litium-akkuun. Mukana tulee vakiovarusteena 2000 watin invertteri.

Pohjaratkaisussa on lähtökohdaksi otettu se, että tilaa pitää riittää runsaasti harrastusvälineille, ja lähes 7,5 metriä pitkässä autossa tilaa kyllä riittää. 4,9 metriä pitkälle keskikäytävälle saa hyvin mahdutettua mukaan vaikka kanootteja, suksia ja pyöriä, ja apuna on fiksut kiinnitys- ja säilytysratkaisut.

Oleskelu-/kuljetustila muuntuu hetkessä nukkumistilaksi, jossa on 203 x 173 senttimetrin kokoinen pitkittäisvuode tai kaksi erillisvuodetta. Istuinpaikkoja järjestyy kuudelle henkilölle, mutta varsinaisia makuupaikkoja on vain kahdelle.

Kaikkeen ei tilaa ole jäänyt reilusti käytettäväksi. Esimerkiksi kylpyhuone on hyvin pieni. Samoin siirrettävä ja monikäyttöinen pöytä, jolle on kuitenkin neljä kiinnityspistettä kätevästi eri puolilla autoa, myös ulkona.

Lähde ja kuvat: Airstream