Texasin talvimyrskystä seurasi hankaluuksia myös USA:n matkailuajoneuvojen valmistajille

Matkailuajoneuvoissa käytetään nykyään niin paljon erilaisia komponentteja ja materiaaleja lukuisilta eri alihankkijoilta ympäri maapalloa, että väkisinkin toisinaan syntyy saatavuuksista häiriöitä matkailuajoneuvovalmistajien tuotantoon.

Viimeisen vuoden aikana katkoksia tuotantoon on aiheutunut myös koronapandemian vaikutuksista. Mutta lähes koomiselta tuntuu, että Jenkkilässä matkailuajoneuvojen tuotantoon on nyt tullut takkuamista sen vuoksi, että Texasissa ja Louisianassa satoi helmikuun lopulla poikkeuksellisen paljon lunta ja pakkanenkin paukkui kunnon arktiseen tyyliin.

Selitys tuotannon ongelmiin on siinä, että nyt valmistajat alihankkijoineen eivät saa tarpeeksi matkailuajoneuvojen istuimissa ja sohvissa pehmusteena käytettävää vaahtomuovia.

Vaahtomuovien toimitusvaikeudet johtuvat etenkin siitä, että myrskyistä ja pakkasista seurasi muun muassa sähköverkon romahduksen vuoksi pahoja vaurioita petrokemianteollisuudelle. Vaahtomuovien valmistajille ei ole pystytty toimittamaan tarvittavia raaka- ja lisäaineita, esimerkiksi propeenioksidia. Ikävä kyllä kaikki viisi Yhdysvaltojen keskeistä propeenioksidin valmistajaa sijaitsevat juuri Texasissa ja Louisianassa, ja tällä hetkellä propeenioksidin tuotannon arvioidaan korjautuvan täysin normaaliksi vasta toukokuussa.

Erityisen harmilliseksi tilanteesta tekee se, että matkailuajoneuvojen kysyntä on parhaillaan Yhdysvalloissa ennätyssuurta ja valmistajilla on kova työ kyetä vastaamaan kysyntään.