Unicat esitteli järkälemäisen off-road-matkailuauton

Unicatin piti esitellä MD56c-matkailuautomallinsa kesäkuussa Saksassa messuilla, mutta tapahtuman peruunnuttua malli tuotiin julkisuuteen jo nyt. Ja kyllähän tätä kelpaa esitellä.

Muiden muassa koronapandemian pelästyttämät survivalistit lienevät ihastuksissaan uuden 6-pyöräisen Unicatin ominaisuuksista. 8,1 metriä pitkä matkailuauto kun tarjoaa peräti kahdeksi viikoksi omavaraisuutta, jolla saa halutessaan otettua enemmän kuin tarpeeksi sosiaalista etäisyyttä.

MAN TGS -alustalle rakennettu uutukainen puskee eteenpäin 532 hevosvoiman dieselmoottorin turvin. Tehoja tarvitaan, sillä auto painaa 19 800 kiloa, kun polttoaine- ja vesitankit ovat täynnä. Tuorevesisäiliö on 600-litrainen. Dieseliä mahtuu tankkiin 980 litraa, jolla Unicat lupailee ajoa 3 300 kilometrin verran.

Neljälle hengelle suunnitellun matkailuauton peräosassa olevalla sängyllä on kokoa 160 x 200 senttimetriä. Lisäsänky (140 x 200 cm) syntyy pöydästä. Pöydän ympärillä on istuinpaikat kuudelle henkilölle. Sisustuksessa on käytetty runsaasti muun muassa tiikkipuuta.

Keittiössä on muun muassa induktioliesi, astianpesukone ja 130 litran jääkaappi 65 litran pakastimella.

Akuissa pitäisi riittää virtaa sähkölaitteille kahdeksi viikoksi, ja lisää saadaan peräti 1 850 watin aurinkopaneelijärjestelmästä. Varavirtalaitteena on vielä Hondan aggregaatti.

Unicat MD56c -matkailuauto on jo saatavilla, mutta tosi harvalle saavutettavissa – hinta esimerkiksi Saksassa on runsaat 1,3 miljoonaa euroa ilman veroja.