Uutta Mercedes-Benz Citania varustellaan jo täyttä päätä myös retkeilykäyttöön

Vahvasti uusittu Citan on yhä Mersun pienin pakettiauto, ja Citanista on myös oma viisipaikkainen tila-automallinsa. Usea pieni keskieurooppalainen valmistaja muuntaa ja varustelee Citania jo täyttä päätä suunnitelmissaan myös reissukäyttöön.

Jo Mercedes-Benzin osastolla Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla elo-syyskuun vaihteessa oli esillä prototyyppi uudistetusta Citanista, jonka soveltumista matkailukäyttöön esiteltiin saksalaisen VanEssa Mobilcamping -nimisen yrityksen tekemän retkeilyvarustelun kanssa.

VanEssan ratkaisu on tyypillinen: pakettiautoon tuodaan ulkokeittiö ja makuupaikat. Monelle muunneltavuus voi olla tärkeä auton valintaperuste – retkeilyvarustelu voidaan helposti poistaa ja laittaa taas tarvittaessa takaisin paikalleen.

Uudelle Citanille on tehty myös jo lisää vuodepaikkoja tuova kattoteltta. Sveitsiläisen Sortimon kattotelttaa esitellään Mercedes-Benzin osastolla Sveitsin caravan-alan suurimmilla messuilla Bernissä 28.10.–1.11.2021.

Sortimo on tehnyt Citanille myös retkeilykäyttöä ajatellen siirreltävän ”monitoimiboksin”, joka sekin lisää Citaniin keittiön ja vuodepaikat.

Ensi vuonna esiteltävä eCitan-täyssähkömalli herättää epäilemättä joidenkin konversioita tekevien valmistajien mielenkiinnon.

Kuvat: Mercedes-Benz