Vaasan nuorisotyön käyttöön saadaan uusi matkailuauto

Vaasan kaupungin nuorisopalveluille saadaan ympärivuotiseen käyttöön ikioma matkailuauto, joka helpottaa jalkautumista nuorten pariin kaduille, toreille ja puistoihin.

Aiemmin nuorisopalvelut on kokeillut samanlaista toimintaa vuokraamalla matkailuautoa, ja tästä on saatu hyvää palautetta.

– Koulujen päättäjäisviikonloppuna meillä on koko henkilökunta tekemässä liikkuvaa nuorisotyötä eli jalkautuneena kaupungille. On tärkeää, että saamme autolle silloin tulikasteen, kertoo tiedotteessa nuorisosihteeri Teemu Saarinen.

Vaasan nuorisotalot jäävät kohta kesätauolle. Talojen ollessa suljettuina nuoriso-ohjaajat liikkuvat siellä, missä nuoretkin hengaavat. Auto on liikkeellä läpi kesän maanantaista lauantaihin, myöhään iltapäivisin ja alkuiltoina. Kyydissä kulkee aina vähintään kaksi työntekijää.

– Kesällä liikkuvan nuorisotyön merkitys kasvaa, ja matkailuauto tukee meitä siinä hyvin. Pääsemme joustavasti eri alueille ja tavoitamme enemmän nuoria. Matkailuauto on myös näkyvä merkki siitä, että olemme paikalla, Saarinen sanoo.