Vanhasta Sveitsin armeijan maastoautosta syntyi näppärä pieni matkailuauto

Saksalainen Lorinser on jo pidempään kaupannut menestyksekkäästi Sveitsin armeijan varastoista ostamiaan ja muuntamiaan vanhoja Puch G -maastoautoja. Ne muistuttavat pitkälti pääasiassa siviilipuolella käytössä olleita Mercedes-Benzin G -sarjalaisia –Puch ja Mercedes tekivät vuosia teollista yhteistyötä. Tuttua Mersun tähtimerkkiä ei vanhojen Puch G -maasturien keulasta kuitenkaan löydy.

Nyt Lorinser on halunnut näyttää osaamisellaan, miten karu vanha sotilasajoneuvo muuntuu varsin tyylikkääksi vapaa-ajan ajoneuvoksi.

Perustana olevassa Puch 230 GE -autossa on 116 hevosvoiman (85 kW) nelisylinterinen bensiinimoottori ja nelivaihteinen automaattivaihteisto. 9 kuukautta työstetyn prototyypin lähtökohtana on ollut vuosimallin 1993 auto, jolla on mittarissa vaivaiset 88 000 kilometriä.

Pressukatto ei tullut nyt kyseeseen – kovakattoiseen autoon asennettiin aurinkopaneelit. Armeijan ankeat istuimet saivat tehdä tilaa pehmeämmälle mukavuudelle. Aiemmalle pelkistetylle lavalle laitettiin muun muassa lisälämmitys, 220 voltin pistorasia, mikroaaltouuni, vesisäiliö, kokoontaitettava pöytä ja kaksi kokoontaitettavaa vuodetta. Autoon onnistuttiin mahduttamaan myös kaappitilaa sekä lisättiin vetokoukku ja led-ajovalot.

”Ilmastoinnin” tehtävää hoitaa kyljissä olevat liukuikkunat ja kattoikkuna. Kylkiin taiteiltiin reissaajille sopivaan tyyliin komea mattapintainen karttakuviointi, johon mallia otettiin oikeasta noin 400 vuotta vanhasta maailmankartasta.

Tähän ensimmäiseen mallikappaleeseen Lorinser lätkäisi hinnaksi 69 000 euroa. Seuraavat kappaleet se lupaa muunnella ja varustaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti, ja hinta on sitten sen mukaan.