Volkswagenista tulee Erwin Hymer Groupin tärkeä yhteistyökumppani retkeilyautojen valmistuksessa

Matkailuajoneuvokonserni Erwin Hymer Group ja Volkswagenin hyötyautopuoli (Volkswagen Commercial Vehicles) julkistivat 13.4.2023 puitesopimuksen läheisestä kumppanuudesta.

Keskiössä ovat ainakin alkuvaiheessa Volkswagenin peltikuoriset Crafter-pakettiautot. Tiedotteessa väläytetään varovasti sitäkin, että tulevaisuudessa yhteistyön kohteena voisi olla muitakin Volkswagenin alustavaihtoehtoja. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi täyssähköisen VW ID.Buzz -”hippibussin” hyödyntämistä EHG:n merkkien retkeilyautoissa.

Osoituksena siitä, että tahtotila on kova, Erwin Hymer Group teki saman tien tilauksen 6 000 Volkswagen Crafter -perusajoneuvosta, joiden pohjalta EHG rakentaa retkeilyautojaan. Nyt julkistetut Crafter-toimitukset EHG:lle alkavat vuoden 2024 tammi–maaliskuussa.

Tästä se lähtee. Iloisissa sopimustunnelmissa Volkswagen Crafterin edessä EHG:n toimitusjohtaja Alexander Leopold (vas.) ja Volkswagenin hyötyautojen myynnistä ja markkinoinnista vastaava Lars Krause.

Sitä tiedotteessa ei kerrota, mitkä EHG:n merkit Craftereita alkuvaiheessa ryhtyvät käyttämään. EHG:n merkkejä ovat muun muassa Bürstner, Carado, Crosscamp, Dethleffs, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff ja Sunlight.

Matkailuautoala on viime vuosina kärsinyt alustojen saatavuudesta samaan aikaan kysynnän ollessa kova. Etenkin Fiat Ducaton toimitusvaikeudet ovat saaneet matkailuautovalmistajat aktivoitumaan alustojen saamiseksi muilta valmistajilta. Yhä useampi uusi matkailuautomalli on tullut saataville esimerkiksi Mercedes-Benz Sprinterin, Ford Transitin ja Volkswagen Crafterin alustalla.

Saksalainen EHG kuuluu yhdysvaltalaiseen Thor Industries -konserniin, joka on maailman suurin matkailuajoneuvovalmistaja.