VW California 6.1 Beach -retkeilyauton keittiö katoaa seinään

Volkswagen sai Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla hyvin huomiota VW California 6.1 Beach -retkeilyautolleen.

Kuten jo 6.1-numeroinnista mallin nimessä voi päätellä, kyse ei ole kovin isosta muutoksesta suosittuun Volkswagenin California-mallistoon.

VW California 6.1 Beachin yksi kiinnostavista yksityiskohdista on se, että mallista löytyy – pienen etsimisen jälkeen – piskuinen keittiö. Tarkemmin sanottuna keittiö on Beachin Camper-nimisessä versiossa.

Beach Tour -versiossa ei ole keittiötä, mutta siihen tulee jatkossa puolestaan vakiona liukuovet vasemmalle ja oikealle kyljelle. Alumiinisen nostokaton saa sekä Camperiin että Touriin käytettäväksi myös hydrauliikan avulla manuaalisen nostimen sijasta.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa minikeittiössä on 1-liekkinen liesi, mutta tästä keittiöstä on turha etsiä jääkaappia, pesuallasta tai tuorevesisäiliötä. Keittiö taittuu sivuikkunan alle seinärakenteen sisälle. Aiemmin keittiö, tosin kookkaampi, on ollut tarjolla Volkswagen Californian Coast- ja Ocean-malleissa.

Kompaktin keittiöratkaisun ansiosta VW California 6.1 Beach on viisipaikkainen. Beach Tour -malli on saatavissa myös 6- tai 7-paikkaisena. Penkkejä on helppo siirtää paikaltaan kulloisenkin tilatarpeen mukaan.

VW Californian kiinnostavuutta monen silmissä lisää se, mallisto taipuu retkeilykäytön lisäksi myös käytettäväksi tavallisena autona, eli kyseessä on ns. Multi Purpose Vehicle (MPV).

California-mallistossa on nyt 14 eri mallia, joten kuluttajilla eri mallit menevät jo helposti sekaisin. Vaikka Beach on California-malliston pelkistetyin ja edullisin, senkin hinta esimerkiksi Saksassa lähentelee 50 000 euroa.

Pienikin keittiö on kova sana etenkin kehnon sään osuessa kohdalle. (Kuva: Volkswagen)

Keittiö sujahtaa seinän sisään, kun keittiötä ei tarvita. Istuinpenkkejä on helppo siirtää kiskoja pitkin kulloisenkin tilatarpeen mukaan. (Kuva: Volkswagen)