Weinsberg esitteli rouheisiin reissuihin suunnatun retkeilyauton

Weinsberg toi kesäkuun toisella viikolla ensimmäistä kertaa julkisuuteen vielä vaiheessa olevan tutkielmansa karumpiin reissuihin suunnatusta retkeilyautostaan. Uutuusmalli on nimeltään X-pedition 600 MQ.

Weinsberg esitteli X-pedition-off-road-mallin jo vuonna 2008, ja tuolloinkin Mercedes-Benz Sprinter -korisena. Vaikka aikaa on siitä kulunut 16 vuotta, nyt esitelty malli on Weinsbergin mukaan sille jatkumoa.

Vakiona autossa on 150 hevosvoiman moottori ja takaveto. X-pedition 600 MQ (2025) tulee saataville myös nelivetoisena, ja maavaraa on korotettavissa 10 senttimetriä. Mallissa on järeät maastorenkaat (245/75 R 16). Weinsberg on laittanut led-nauhat kiertämään takasivuikkunoiden reunoja.

Tilaa mallissa on neljälle reissaajalle. Takaosassa on poikittaisvuode, ja kaksi makuupaikkaa järjestyy myös istuinryhmään. Takasängyn selkänojan voi kääntää ylös, jolloin vuoteeseen saadaan hieman sohvamaisuutta sekä mukavampi asento lukemisen kannalta.

Sisustus on yksinkertainen ja moderni, ei kuitenkaan ihan niin pelkistetty, kuten ulkopuolelta voisi olettaa. Mukavuuksista ei ole tingitty. Tilavaa pöytää voi käyttää myös ulkona. Autossa on pystysuuntaiset seinäpaneelit tehostamassa äänieristystä.

Weinsberg X-pedition 600 MQ tulee saataville neljällä eri värillä. Auki on vielä, tarkemmin koska ja mihin hintaan malli tulee markkinoille. Myöskään painoa Weinsberg ei ole vielä kertonut.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *