Top-10: Näillä kesäfestareilla karavaanari asettuu tapahtumien ytimeen

Listasimme kymmenen keskikesän tapahtumaa, joissa matkailuajoneuvon voi viedä suoraan alueelle tai sen välittömään läheisyyteen.

Suomalaiset ottavat lyhyestä kesästään kaiken irti, sillä erilaisia tapahtumia järjestetään melkoinen määrä eri puolilla maata. Moni näistä tarjoaa karavaanareille mahdollisuuden majoittua mukavasti vain kivenheiton päähän karkeloista.

Suomen suurin festivaali on Pori Jazz, joka keräsi viime vuonna lähes 380 000 kävijää. Porin kaupunki on kieltänyt leiriytymisen yleisillä alueillaan lukuun ottamatta paikkoja, jotka on osoitettu tähän tarkoitukseen. Silti karavaanarit on huomioitu vähintäänkin kohtalaisesti. Lähin karavaaniparkki löytyy läheltä Kirjurinluotoa, mutta paikkoja on kosolti myös esimerkiksi Isomäki Areenan lähistöllä.

Osassa kesätapahtumia karavaaniparkkien ja festivaalialueen välille on järjestetty bussikuljetukset. Esimerkiksi viime vuonna eniten lippuja, pyöreät 100 000, myynyt Ruisrock edellyttää auton tai vaunun jättämistä joko Artukaisiin tai Ruissalo Campingiin, mutta busseja festareille kulkee sopivan tiuhaan tahtiin.

Kokosimme seuraavaan listaukseen keskikesän kekkereitä, joissa matkailuauton tai -vaunun saa aivan ytimeen:

1. Raumanmeren Juhannus 22.–24.6.
2. Iskelmä Festivaali, Himos/Jämsä 29.6.–1.7.
3. Provinssirock, Seinäjoki 29.6.–1.7.
4. Seinäjoen Tangomarkkinat 5.–9.7.
5. Pori Jazz 10.–16.7.
6. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat 10.–16.7.
7. Kiuruveden Iskelmäviikko 12.–16.7.
8. Miljoona Rock, Tuuri, Alavus 13.7.
9. Ilosaarirock, Joensuu 14.–16.7.
10. John Smith Rock Festival, Laukaa 21.–22.7.

Huom! Jäikö jokin karavaanareille sopiva tapahtuma tai alue mainitsematta? Jätä kommenttisi allaolevaan tekstikenttään.

Teksti on tiivistelmä uusimmassa Caravan-lehdessä (3/2017) julkaistusta jutusta. SF-Caravanin jäsenet saavat lehden ilmaiseksi, mutta sen voi ostaa myös irtonumerona Lehtipisteestä tai Lehtiluukku.fi-palvelusta.