Saariston rengastiestä tehtiin uusi opaskirja

Karttakeskus on julkaissut Saariston rengastiestä uuden saaristokulttuuria ja reitin varren matkakohteita esittelevän oppaan.

Saariston rengastie on maineikas matkailureitti, joka kiertelee Turun ja Ahvenanmaan välillä. Omatoimimatkailu on paljon nähtävää tarjoavassa saaristossa helppoa. Rengastie onkin jo saanut ja saa lisääntyvästi jatkossakin osansa kasvavasta kotimaanmatkailun suosiosta.

Saariston rengastie – Matka- ja retkeilyopas -kirja on suunnattu sekä autolla että pyörällä liikkuville matkailijoille, mutta myös veneilijöille, sillä monet kohteista ovat – saaristossa kun ollaan – vierasvenesatamien läheisyydessä. Rengastie on jaettu kirjassa seitsemään etappiin. Lisäksi Pieni rengastie esitellään erikseen.

160-sivuiseen oppaaseen on valikoitu mukaan nähtävyydet, luontoretkikohteet, uimarannat, majoitus-, ruokailu-, ostos- ja aktiviteettipaikat.

– Saariston rengastien monipuolisuus ja käyntikohteet mahdollistavat useiden päivien lomamatkan, mutta opas palvelee hyvin myös päiväkävijöitä, retkeilijöitä ja veneellä saaristossa kulkevia matkailijoita, sanoo tiedotteessa kirjan tekijä, naantalilainen Tuomo Kesäläinen.

Kohteet on koottu tekstien ja kuvien lisäksi kartoille, ja liitteenä on lisäksi erillinen taitettu kartta koko Saariston rengastien alueesta. Kirjan suositushinta on 24 euroa.

Lähde: Karttakeskus