Mr. Caravan ei aluksi uskonut vaunumyyntiin – 40 vuotta myöhemmin hän myi alan suurimman yrityksen

Holger Lindwallin yrittäjätarina on mielenkiintoinen syväluotaus Suomen caravan-alan vuosikymmeniin.

Karavaania­lalle Lindwall päätyi lupauduttuaan ottamaan Solifer Camping -vaunut myyntiin Keskon kautta. Elettiin vuotta 1967. Pian Kesko halusi kuitenkin luopua vaunumyynnistä.

– Silloin luulimme, että myynti loppuu myös meillä. Kävikin niin, et­tä Ruotsista Cabbyn toimitusjohtaja soit­ti ja kysyi, haluaisimmeko ottaa Cabbyn edustuksen, Lindwall kertoo.

Tapaamalleen Cabbyn edustajalle hän totesi, että eivät ne vaunut mene kaupaksi, kun ovat niin kalliita. Hinta oli kaksi kertaa enemmän kuin Soliferilla. Lopulta Lindwall sai myyntiin neljä Cabbya, joista kolme myytiin saman tien.

– Ajattelin että perkele, tämähän näyt­tää sellaiselta, että voisi rahaakin tulla.

Ja kyllä sitä menestystä sitten tulikin. Kun lukuisten vuosikymmenten ja vaiheiden jälkeen Lindwallien Carawall-yritys vuonna 2007 myytiin, se oli Pohjoismaiden suurin caravan-liike liikevaihdoltaan ja kappalemyynnil­tään…

Voit katsoa Holger Lindwallin tarinointia ylläolevalta videolta.

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Caravan-lehdessä 3/2020 SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.