Eräänlainen retkeilyajoneuvo se on kai tämäkin – sähköpyörät inspiroivat nyt monia pellepelottomia

Hollantilaiset ovat poikkeuksellisen innokkaita polkupyöräilijöitä, ja maassa keksitään ja rakennellaan paljon myös poikkeuksellisia pyöriä.

Vuonna 1989 perustettu Flevobike Technology tunnetaan muun muassa tavarapyöristään. Flevobike-yrityksessään työskentelevät veljekset André ja Arjan Vrielink päättivät tarttua nelipyöräiseen sähköavusteiseen GoLo-tavarapyörämalliin ja rakentaa sen päälle siirreltävän, lyhyisiin retkiin tarkoitetun majoitusmoduulin.

Idea on hieman samantapainen kuin avolava-autojen lavalle nostettavilla matkailukoreilla mutta pienemmässä mittakaavassa.

GoCamp GoLo on vasta prototyyppivaiheessa, mutta sillä on jo käytä herättämässä huomiota yhteensä runsaan 500 kilometrin koereissuilla.

Alle metrin leveys mahdollistaa kulkemisen kapeillakin poluilla.

Polkemista avustava sähköakku saa matkan aikana virtaa aurinkopaneeleista, joista saadaan virtaa myös muun muassa jääkaappiin ja valaistukseen.

Muita istuinpaikkoja ajettaessa ei ole kuin polkijalle, mutta leiriydyttäessä sisälle mahtuu juuri ja juuri istumaan kaksi henkilöä. Makuupatjan koko on 85 x 220 senttimetriä. Pöytää voi hyödyntää sekä sisällä että ulkona.

Jos GoCamp pääsee joskus varsinaiseen tuotantoon asti, se päätynee luontevasti GoLo-tavarapyörille myytävien lisävarusteiden valikoimaan.

Kuvat: Flevobike Technology