Kiinalaisia kiertomatkalla Rastilassa: ”Hulluiksi on haukuttu joka maassa”

Helsinkiläinen Rastila Camping on Suomen kansainvälisin leirintäalue, sillä noin puolet yöpyjistä ovat ulkomaalaisia. Caravan-lehden avustaja Kata Jurvanen tapasi alueella menneenä viikonloppuna kymmenen kiinalaista matkailuautokuntaa.

Noin 25 hengen matkaseurue on reissussa 150 päivää, ja heillä oli pari päivää aikaa tutustua pääkaupunkiimme.

– Iltakävelyllämme toivotimme seurueelle hyvää reissua, ja hehän pyysivät meitä istumaan hetkeksi kanssaan. Saimme maistella kalanuudelia ja muitakin erilaisia Kiinan herkkuja, Jurvanen kertoo.

Jurvanen kertoo olleensa häkeltynyt kiinalaisten vieraanvaraisuudesta ja kiinnostuksestaan tutustua suomalaisiin.

– Palanpainikkeeksi maistui bambuviina. Kiinalaiset olivat kyllä löytäneet suomalaisen Karhu-oluen.

Erikoisia matkailuautoja

Suomessa seuruetta avusti Jurvasen mukaan muutama täällä asuva kiinalainen henkilö.

– Mekin totesimme, että hulluja olette, kun tuollaiselle 45 000 kilometrin matkalle olette lähteneet. Kiinalaiset nauroivat hymyssä suin, että hulluiksi heitä on joka maassa haukuttu.

Kiinalaisten matkareitti on kulkenut Kazakstanin kautta Venäjälle ja sieltä Eurooppaan. Euroopassa reissulaiset vierailivat muun muassa Roomassa, Barcelonassa, Pariisissa, Oslossa ja Tukholmassa.

Vielä maanantaina ryhmä vietti yön Virolahdella Vaalimaa Campingissä. Suomesta matka jatkui sen jälkeen Venäjälle ja takaisin kohti kotia.

Kiinalaisia matkailuautoja Jurvanen pitää mielenkiintoisina.

– Kaikki autot olivat eurooppalaisten valmistajien kuten Mersun alustoilla, mutta korit oli rakennettu Kiinassa. Monessa autossa oli seinästä ulostuleva, slideout-tyyppinen lisätila. Jokainen auto oli erilainen, ja myös pohjaratkaisut poikkeavat Euroopan malleista, Jurvanen kertoo.

Tästä pääset matkanjärjestäjä John RV Clubin nettisivuille.