Tesla kehittelee matkailuautoa – huippunopeus nostaisi sen Guinnessin kirjoihin

Sähköautoistaan tunnettu Tesla aikoo esitellä piakkoin mielenkiintoisen prototyypin Roamer-matkailuautostaan sähkö- ja hybridiautomessuilla Yhdysvaltojen Michiganissa, uutisoi muun muassa New Atlas -sivusto. Yhdysvaltalainen matkakirjailija Travis Rabenberg suunnitteli Teslan S-mallista kehitellyn ajoneuvon, jonka merkittävin muutos tavalliseen sedan-Teslaan on takaosan asuintila ja nostokatto. Katolla on myös kookas aurinkopaneeli.

Rabenbergin visioissa auto saavuttaisi 691 hevosvoimallaan ja 967 Nm:n väännöllään jopa 240 kilometrin tuntinopeuden, jolla matkailuauto rikkoisi Guinnessin ennätyksen. Nollasta sataan auto kiihtyisi vain 3,3 sekunnissa.

Yhdellä latauksella 90 kWh akusto tarjoaisi 2 200 kilon painoiselle autolle noin 320 kilometrin kantaman. Aurinkopaneeleiden kapasiteetti on 1 000 wattia.

Auton sisältä ei ole vielä julkistettu kuvia, mutta oletettavaa on, että sisätilojen osalta Roamer muistuttaa enintään vaatimatonta retkeilyautoa. Peti, wc sekä 76 litran vesitankki sieltä joka tapauksessa löytyy. Katto nousisi 1,2 metriin ja nostokatolla kahteen, joten sisällä voi seisoa.

Auton valmistuttua sillä on määrä taittaa yli 7 000 kilometrin matka Englannista Arabiemiraatteihin, missä Tesla Roamer johtaa sähköautojen paraatia Dubaissa järjestettävässä World Expo 2020 -tapahtumassa.