Caramba lär man sig endast genom att träna

Caramba är en tävling med husvagn och husbil för caravanare som är intresserade av att behärska körning med vagn och bil.

Med husbilarna kör man samma bana med samma regler som med husvagn. Alla kör med sin egen bil. I Caramba Cupen tävlas i herr, dam, junior, nybörjar och oldboys klass. Åldersgräns i juniorklassen är 25 år och i oldboysklassen 65 år. I nybörjarklassen är det tillåtet att tävla i två år, men man kan stiga till allmänna klassen tidigare.

I Finska Mästerskapet körs tävling i herr, dam, junior och oldboysklass. Om Nordiska Mästerskapet tävlas i herr, dam och ungdomsklass.

Caramba är en tävlingsgren som fordrar skicklighet, samt fordrar mycket träning. Genom att öva lär man sig caramba-momenten och blir säkrare med att behärska kombinationen eller husbilen. Genom  att öva har du mycket lättare att röra dig i vardagliga trafiken.

Av din egna förenings körkommités ansvariga person får man mera information om träning och tävling. Mera information och skolning får man också av Olof Bussman som är SF-Caravans körövningsansvarig.

Caramba tävlingar år 2019
8.6.2019 Caramba cup, 2 deltävling, Ekenäs
10.8.2019 Caramba cup,  3 deltävling, Virdois
7.9.2019 Caramba cup,  4 deltävling, Kumo
25.5.2019 FM-Caramba, Träskända (träffplats Vanhankylän kartano)
11.7.2019 NM-Caramba, Lillehammer (i samband med Nordiska camping träffen)

Olof Bussman, 050 569 1511, olof.bussman@karavaanarit.fi