Caramba-säsongen kör igång

Caramba är en tävlingsform för husvagnskombination och husbilar intresserade tävling. Med husbilarna kör man samma bana som med kombinationen, och med båda fordonen har man samma regler. Alla kör tävlingen med sitt eget fordon.

I Caramba cupen tävlas i herr-, dam-, ungdoms-, nybörjar-, och oldboysklasser. I ungdomsklassen är övre åldersgräns 25 år och i oldboysklassen är nedre gränsen 65 år. I nybörjarklassen får man tävla i två år, men man kan flytta till allmänna klassen tidigare.

I FM-tävlingen tävlas i junior, dam, herr och oldboysklasserna. I nordiska mästerskapet tävlas i dam, herr och juniorklasserna.

Caramba är en tävling som fordrar skicklighet, och skickligheten kommer endast genom träning. Genom att träna lär man sig också caramba momenten och blir säkrare att köra med husbil eller husvagn. Det här gör att man är säkrare även i den dagliga trafiken.

Årligen ordnas Caramba Cup som består av fyra deltävlingar, i slutresultatet räknas de tre bästa tävlingarnas resultat. I tävlingen körs två heat, och i varje heat är tre moment.

I tävlingarna användes en vagn som är enaxlad, totallängd mellan 6,0–7,2 meter, vagnens bredd kan vara mellan 2,05–2,35 meter. Husbilens längd bör vara minst 6,5 meter. Backkamerans användning är förbjuden. Bilar som är byggda som paketbilar är förbjudna att användas i tävlingar.

I tävlingarna kan alla SF-Caravan rf:s medlemmar deltaga. Mera information om träning- och tävlingsverksamheten får ni av er egen förenings körövningsansvariga person. Tilläggsuppgifter: Olof Bussman, caramba-expert, tel. 050 569 1511, olof.bussman@karavaanarit.fi.

Tävlingsprogram för Caramba 2020

Vinter Caramba 22.2.2020, Rajamäki (Sääksi lägerområde).
Caramba Cup 1. deltävling, 2. 5. 2020, Jämijärvi (Jämikekus). Inhiberad.
Caramba Cup 2. deltävling, 16.5.2020 Pargas (Solliden Camping). Inhiberad.
Caramba Cup 3. deltävling, 15.8.2020, Virrat (Vankkurimännikkö).
Caramba Cup 4. deltävling, 5.9.2020, Kokemäki (Pitkäjärvi).
FM-tävlingar Lahtis (Jokimaan Ravikeskus), nytt datum 10.10.2020.

Olof Bussman