Chevrolet Impala (1964) & SMV 10 (1963)

Tom-Håkan Johansson, Nykarleby:   

SMV 10- husvagnens kök är som från en lekstuga.

”Jag bor i Nykarleby med min sambo Ritva Nyberg. Vi är caravanare, och sommartid reser vi ibland med våra veteran fordon. Chevrolet Impalan har funnits i vårt hus ungefär fem år och SMV:n ungefär tre år.

Fast vagnen var bra, ville vi förbättra inredningen. Vi bytte golvmattan, och så sydde vi nya gardiner. Nya sittdynor och ryggstöd gjorde en beklädnadsaffär. Vagnen målades samma färg som bilen, alla gamla lampor togs bort. Bak  fäste vi nya Cadillacens strutlampor.

Våren 2016 drog remsmålare eller pinstripare Pekka ”Wizzz” Mannermaa prydliga ränder på vagnens sidor, bak och fram. Våren 2017 gjordes följande tuning, då målades ett spetsmönster vid vagnens bakända under lamporna.

Vagnen är i övrigt orginalt utrustad, men där är tillagt ett el-kylskåp samt utrustning från 1950 – och 1960- talet.

Vi har varit med kombinationen på amerikanutställningar och sommar evenemang runtom i Finland och två gånger i Sverige. På sommaren var vi i Haparanda på tredagars Wheels Classic MotorMeet amerikabilutställningen.

Veckoslutet var präktigt, det är skönt att träffa likasinnade människor. Ibland är vi vanliga caravanare och är på lägerområden inom Finland med den här kombinationen.”

Text: Pirjo Rättyä
Översättning: Olof Bussman