Finlands självständighetsdag firades i Hakalanranta

På Hakalanranta i Valkeakoski firades Finlands självständighetsdag högtidligt den 6 december. Det var program hela veckoslutet, på samma gång firades vår lillajulfest.

Händelsen som var öppen för SF-Caravan Valkeakoski nejdens rf:s medlemmar och gästande caravanare ordnade värdarna ordförande Miika Pitkänen med sin fru Anne.

Det var glädjande att så många av våra egna medlemmar och gäster deltog. Allt som allt var vi cirka sextio festande, varav gäster tjugo personer, berättar Miika Pitkänen.

Dagen började med flagghissning och fortsatte med jubileumskaffe på eftermiddagen. Det bjöds på smakliga och till dagens tema passande blåvita bakelser, som var tillverkade i vårt eget kök.

Efter kaffet följde Pitkänens frågesport och musikfrågor med gällande Finland.

Vinnande lagen belönades med i munnen smältande bakelser.

Eftermiddagens viktigaste programnummer var igen en gång caravanbastun. På kvällskvisten samlades vi igen i Sydäntupa för att följa med festen från Slottet och ha en gemytlig samvaro.

Enligt Miika Pitkänen var det bästa på veckoslutet träffande av gamla och nya caravanvänner samt att följa med festen på Presidentslottet och ha roligt tillsammans.

Dagen var i sin helhet fin, som kronades av en bra fosterlandsstämning.

Bästa programnumret var naturligtvis bastubadandet. Även den gemensamma tittande på självständighetsfesten var glädjande, tackar han.

Sfc-hakalanranta.com

 

Översättning: Olof Bussman

Bild: Petra Kotro