Ljusuppsättningarna hämtade stämning till Purho

SF-Caravan Kymenlaakso ry:s träffkommité ordnade i höstens mörker en passande ljusträff i Purho i Fredrikshamn. Till träffen var alla välkomna såsom gäster som säsongplatsare.

I mitten av oktober samlade träffen hela 170 personer, varav gästerna var 120.

Veckoslutet bjöds program för alla åldrar. På fredagen kom barnen igång, efter bastun var vi på ljusfest. För det äldre folket kronades kvällen med dans i takt med orkestern Terässiivet.

Vädret gynnade oss, och vi fick vår strömmingsmarknad ordnad på lördagen. Dessutom var det på programmet försäljning, lotteri och en brasa, som vi fick beundra efter bastun. För barnen ordnades på lördagen bakning och annan sysselsättning. Kvällen avslutades med karaokedans.

Ljusuppsättningarna hade dessutom en viktig roll för att göra god en stämning under veckoslutet.

– Träffens bästa program var dansen på fredag kväll, fast brasan drog också mycket folk. Till programmet hörde också naturligtvis ljusuppsättningarna och deras bedömning. De tre som fått mest röster belönades, berättade SF-Caravan Kymenlaakso ry:s ordförande Aki Savolainen.

På söndagen återvände besökarna till sina hemtrakter i egen takt.

– I helhet gick träffen bra och folket verkade vara nöjda. Därför ett stort tack till träffkommitén och alla som deltagit i träffen tillägger Savolainen.

Sfckymenlaakso.fi

Bild: Vesa Hovi
Översättning: Olof Bussman