Nu reser vi gruppvis till Berlin

FICC Rally 27.7.–4.8.2018, Paaren im Glien, Tyskland: Årets FICC Rally ordnas i Tyskland. Gemensamt med Rallyt ordnar arrangören Deutsche Camping Club sin 70 åriga verksamhet med festligheter.

FICC Rallyts träffplats är MAFZ, ett stort mäss- och fritids-center i byn Paaren im Glien. Rallyts central är Bradenburg hallen som finns på mässområdet, där ordnas öppnings- och avslutnings ceremonier samt alla kvällsprogram. Det väntas ungefär 1 500 ekipagen till träffen, för varje ekipage är reserverat ett område på 100 kvadratmeter med möjlighet till belysningsström. Dessutom finns det rikligt med vattenposter och tömninngsplatser för grå- och brun vatten. På platsen finns också en rally-restaurang.

Rallyts dagsprogram är uppgjorda med guidade utflykter som ordnas dagligen från söndag till fredag till Berlin, Potsdam, Dresden, Leipzig och Spreewald. Utflykternas priser är mellan 39–48 euro/pers. Guidningsspråk på utflykterna är tyska, engelska och franska. För dem som vill resa på egenhand är det enkelt att åka på dagsresor till Berlin, arrangörerna ordnar nonstop busstransporter från lägret till Nauens järnvägsstation där tågen avgår med 20 minuters mellanrum.

– Vi rekommenderar alla SF-Caravan medlemmar att samla ihop små grupper och köra till platsen i grupper om tre till fyra ekipagen. Mest önskar vi att tröskeln för många nybörjare skall vara så låg som möjligt berättar Finland-lägrets chef Timo Tarvainen.

Anmälning till FICC Rallyt

Anmälning till det 87 FICC-rallyt görs enklast via förbundets nätsidor på adressen www.karavaanarit.fi/87-Ficc-rally. I samband med bokningen kan du betala lägeravgiften och boka plats till alla utflykter du är intresserad av.

Tilläggsuppgifter om 87 FICC Rally: Ficcrallye2018.de, Erlebnispark-paaren.de

Text Timo Piilonen, bild Visit Berlin
Översättning Olof Bussman