På Nordsjö i Helsingfors finns mycket att se och göra

I närheten av Rastböle lägerområde i Nordsjö Helsingfors finns att erbjuda olika aktiviteter.

Rastböle Camping i Helsingfors gästas årligen av över 100 000 resenärer, Helsingfors stads upprätthållande område är öppet året om och riktigt populärt.

En stor del av besökarna åker med metron för att titta på sevärdheterna i Helsingfors. Metron startar vid porten till området. Ibland lönar det sig att bekanta sig med det havs- och parksplittrande Nordsjö endera med cykel eller gående.

Nordsjö-gruppen har gjort trevliga stadsrutter, som rundar parker, gränder och sevärdheter från Rastböle till Havs- Rastböle och allt till Nordsjö hamns närhet.  Från Havs-Rastböle slipper man ut på vattnet med en hyrd kajak, kanot, roddbåt eller det populära SUP-brädet.

Solviken är en strålande strandbulevard, och dess 700 meter långa sandstrand ger utrymme åt soldyrkare och familjens småttingar. Sommarmånaderna är det möjligt att njuta av havet med en kryssning från Nordsjö, Solvikens båthamn till Hagnäs brygga eller tvärtom.

I närheten av Nordsjö hamn finns en 18-hålig Nordsjö Golfs öppna golfbana, vars specialiteter är djupa bunkrar och med hö växande filer mellan banorna.

Gröna famnar
Vuosaarigolf
Natura Viva
Suomen Saaristokuljetus
Planmeca Golf Areena
My Vuosaari
Vuosaari.fi/kotikaupunkipolut

Text: Kata Jurvanen
Bild: Natura Viva
Översättning: Olof Bussman