SF-Caravan rf:s Årets caravan-områden

Kasnäs Caravan och Rekiniemi premierades som bästa caravan-områden.

SF-Caravan rf. har utsett Kasnäs Caravan på Kimitoön och SFC-Rekiniemi från Vuonislahti i Lieksa som Finlands bästa lägerområden. Utmärkelsen är belöning av ett långtids och resultatmässigt arbete för caravanarnas bästa.

SFC-Rekiniemi är ett gott exempel på ett fint skött lägerområde med frivilligt arbete, som märkes av inläggning i saken. Området har länge skötts av SF-Caravan Pielisen Karjalas rf:s talkogäng, som gör arbetet med hela sitt hjärta. Gjort arbete märks med gästernas välfärd, hemtrevlig och avslappnande stämning.

SF-Caravan rf:s tävlingsjury värderar speciellt föreningens sätt att samarbeta med närområdets funktionärer, föreningar och företag. Rekiniemi fungerar aktivt som en del av Vuonislahti bysamhälle producerande allmänt gott och livskraft för hela byn.

SF-Caravan Pielinens områdes förening är aktiv, men med ett litet talkogäng. På grund av gängets storlek ordnar föreningen inte så många händelser, men sommartid ordnas i Rekiniemi byns sommartorg med stort fisk sortiment som är populärt. Även höstens muikkumarknad i Vuonislahti samlar caravanarna till Rekiniemi.

Det nya Kasnäs Caravan erbjuder caravanarna en fin möjlighet att bekanta sig med den unika skärgården med sina sevärdheter och tjänster. På Kimitoöns sydspets, ungefär hundra kilometer från Åbo finns Kasnäs Caravan som betjänar caravanarna året om.

Området ligger i en solig sluttning bredvid badhotellet, där finns möjligheter även vid dåligt väder. I närheten är det möjligt att idka friluftsaktiviteter året om. Sommartid lockar sandstranden och skärgårdstorget samt enkla transporter till sevärdheter i närheten. På området finns även minigolf.

Till Caravan-området sker anmälningen i receptionen till badhotellet. Kasnäs Caravan erbjuder också vintersäsongplatser.

Text och bild: Pirjo Rättyä
Översättning: Olof Bussman