Ahvenanmaan saaristolautat alensivat huimasti joidenkin lähtöjen hintoja

Ahvenanmaalle pääsee tänä vuonna helpommin ja monipuolisemmin kuin koskaan aiemmin. Lisäksi Ålandstrafiken on alentanut tiettyjen lähtöjen ajoneuvolippuhintoja jopa 80 prosenttia.

Tallink Silja ja Viking Line tekevät Helsingistä Maarianhaminaan useita erikoisristeilyjä, joiden aikana voi viettää päivän tutustuen Ahvenanmaan aarteisiin. Viking Linen M/S Gabriella ajaa Maarianhaminaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja perillä on aikaa kello 8–16. Tallink Siljan Baltic Queen lähtee Helsingistä Maarianhaminaan perjantaina niin, että se saapuu Ahvenanmaalle lauantaina ja on satamassa kello 9–18.

Kokeile saarihyppelyä

Ahvenanmaalle voi suunnata myös pidemmäksi aikaa pyörällä tai omalla autolla esimerkiksi Ålandstrafikenin saaristolautoilla vaikkapa Kustavista. Matkustaminen on tänä vuonna erityisen edullista 30. syyskuuta saakka, sillä Ahvenanmaan maakuntahallitus on alentanut tietyillä lähdöillä henkilöautojen, matkailuautojen ja matkailuvaunujen lippujen hintoja jopa 80 prosenttia normaalista. Ålandstrafikenin sivuilla kyseiset lähdöt on merkitty vihreällä.

– Varauksia on tehty tänä vuonna erittäin runsaasti heinäkuulle, joten kannattaa olla nopea, jos haluaa varmistaa paikkansa lautoillamme. Saariston merireitti on erittäin kaunis, ja lauttojen avulla pääsee helposti pienemmillekin saarille, kuten Brändölle ja Kumlingeen, Niko Micklin Visit Ålandista vinkkaa ja jatkaa:

– Majoituskapasiteettia Ahvenanmaalla on edelleen tarjolla. Meillä pääsee nauttimaan mukavista maatilamajoituksista, hotelleista, mökeistä ja huviloista, jotka ovat mantereen puolella kesäksi jo pitkälti varattuja.

Micklin kannustaa tutustumaan erityisesti Ahvenanmaan rengastiehen, jonka voi ottaa haltuun joko pyöräillen tai henkilöautolla. Matkaan voi lähteä esimerkiksi Vuosnaisesta kohti Brändötä ja suunnata sieltä Kumlingen ja Vårdön kautta manner-Ahvenanmaalle. Paluumatkan voi tehdä saariston halki Sottungan ja Kökarin kautta tai hyppäämällä autolauttojen kyytiin Maarianhaminasta tai Långnäsistä. Viking Linen ja Tallink Siljan lisäksi myös Finnlines tarjoaa yhteyksiä Ahvenanmaalle.

– Ahvenanmaan rengasreitti on upea mahdollisuus kokea ainutlaatuista Saaristomeren luontoa ja ylipäätään nähdä, miten saaristossa eletään. Harva tietää, että Suomen saaristoreitin varrella on moninkertaisesti enemmän saaria kuin paljon puhutussa Kreikan saaristossa, Micklin toteaa.