Bosch esitteli autoihin älykkään häikäisysuojan

Läpinäkyvä lcd-näyttö ja siihen integroitu kamera häikäisysuojassa auttavat estämään auringonvalon häikäisyä peittämättä näkyvyyttä.

Bosch tuo keinoälyä kuljettajan häikäisysuojaan, jolle ei ole tapahtunut mitään kehitystä sitten sen keksimisen 95 vuotta sitten.

Auringonpaisteesta johtuva hetkellinen sokaistuminen aiheuttaa kaksi kertaa enemmän auto-onnettomuuksia kuin mitkään muut sääolosuhteet.

Perinteinen häikäisysuoja suojaa kuljettajaa vain osittain peittäen samalla myös osan näkyvyydestä.

Tähän ongelmaan Bosch tarjoaa ratkaisua Virtual Visorillaan. Kyseessä on perinteisen häikäisysuojan korvaava läpinäkyvä lcd-näyttö ja siihen integroitu kamera. Ratkaisu hyödyntää älykkäitä algoritmeja ja suojaa kuljettajaa häikäisyltä ilman, että näkymä tiehen peittyy.

Virtual Visor yhdistää lcd-paneelin ja kuljettajaa seuraavan kameran, joka seuraa auringon aiheuttamia varjostuksia kuljettajan kasvoilla. Tekoälyä käytetään havaitsemaan missä silmät, nenä ja suu sijaitsevat, jotta järjestelmä pystyy tulkitsemaan kasvoille lankeavat varjot oikein.

Algoritmi analysoi kuljettajan näkymän ja himmentää näytöstä vain sen osan, josta valo osuu kuljettajan silmiin. Näytön muut osat säilyvät läpinäkyvinä, jolloin häikäisysuoja ei peitä isoa osaa kuljettajan näkökentästä.

Lähde: Bosch