Caddyn retkeilyvarustepaketti on varsin arvokas lisävaruste

Volkswagen-maahantuoja on aloittanut uuden Caddy-pikkupakettiauton California-retkeilyautoversioiden myynnin. Henkilöautoversioon lisättävä retkeilyvarustepaketti nostaa mallien hintoja keskimäärin lähes 5 000 euroa.

Caddy California -retkeilyauto perustuu Caddyn henkilöautoversioon, johon on lisävarusteisena tilattavissa retkeilyvarustepaketti. Caddy California -retkeilyvarustepaketti on saatavilla sekä normaaliakseliväliseen malliin että Maxi-malliin. Lyhyemmän eli normaaliakselivälisen Caddy Californian pituus on 4,5 metriä ja Maxi-malliversion 4,85 metriä.

Lähes kaksimetrisessä vuoteessa on samanlaiset jousielementit kuin isommissa California-malleissa.

Caddyn California-retkeilyvarustepakettiin kuuluvat muun muassa tavaratilan puolelle taitettava alumiinirunkoinen, lautasjousilla varustettu sänky (198 x 107 cm), pimennysverhot, ledivalaistus, tuuletusritilät, kaksi taittuvaa retkituolia ja retkipöytä.

Varustuksiin kuuluvat myös auton takaosasta esiin vedettävä minikeittiö, joka on jaettu kahteen osaan sisältäen kaasupolttimen ja laatikostoja säilytystä varten. Minikeittiö varastoidaan sängyn alapuolella, ja esiin vedettynä auton takaluukku tarjoaa suojaa esimerkiksi sateelta.

Lisäksi retkeilyvarustepaketti sisältää vetolaatikot etuistuinten alla, taittopöydät etuistuinten selkänojiin, molempien etuistuinten korkeudensäädön ja ristiseläntuensäädön sekä mustat kattokaiteet. Myöhemmin saataville tulee myös autoon kiinnitettävä tai itsenäisesti pystytettävä teltta.

Kolme moottorivaihtoehtoa

Caddy California -retkeilyvarustepaketti on saatavilla kolmeen eri moottoriversioon. Bensiinimoottorisen 1,5-litraisen (113 hevosvoimaa) saa manuaalivaihteistolla ja DSG-automaattivaihteistolla. 2,0-litraisen TDI-turbodieselin miedomman (102 hv) version saa vain manuaalivaihteisena, mutta tehokkaan (122 hv) sekä manuaali- tai DSG-mallina.

1,4 neliömetrin kokoinen panoraamakattoluukku on lisävaruste.

Retkeilyauto on etuvetoinen, eli California-varustusta ei saa nelivetoiseen Caddyyn. Nelivetoa lukuun ottamatta Caddy Maxi -henkilöauto on 7-paikkainen, mutta California-retkeilyauto on koriversiosta riippumatta aina 5-paikkainen.

Caddy California -retkeilyauton hinnat alkavat bensiinimoottorisen manuaalimallin 37 377 eurosta. Vastaavalla voimansiirtopaketilla varustettu Maxi California maksaa 39 840 euroa. Hintalisä lyhyemmän ja pidemmän korimallin välillä on California-mallistossa 2 463–2 933 euroa.

Caddy Californian perusvarustelu viittaa henkilöautojen Life-varustetasoon. Henkilöautoon verrattuna hintalisä on suurempi lyhyessä kuin Maxi-korimallissa. 37 377 euron perusmallin kohdalla se on peräti 5 731 euroa, kun vastaavan Maxin kohdalla hintalisä on 4 916 euroa.

Caddy-retkeilyauton vakiovarusteita ovat muun muassa radio 8-tuumaisella kosketusnäytöllä, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin. Californiaan on tarjolla jopa 19 erilaista kuljettajaa avustavaa järjestelmää.

Ensimmäiset Caddy California -retkeilyautot saapuvat Suomeen alkukesästä.