Camptoo uskoo päivävakuutuksen lisäävän matkailuajoneuvojen yksityisvuokrauksen suosiota

Pohjoismaiden johtava matkailuajoneuvojen jakamisalusta listaa tällä hetkellä satakunta matkailuautoa ja -vaunua Suomessa.

Kesällä 2021 Suomen markkinoilla aloittanut, matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen Camptoo-palvelu kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Liikenne Camptoo.fi-sivustolla vain lisääntyy lisääntymistään.

– Palvelu kiinnostaa vuokraustoiminnan molempia osapuolia eli sekä heitä, jotka asettavat matkailuajoneuvonsa vuokralle että heitä, jotka etsivät sopivaa ajoneuvoa alleen, hollantilaisyrityksen maapäällikkö Maria Aho kertoo.

Palvelu listaa tällä hetkellä noin sata matkailuajoneuvoa eri puolilta Suomea.

– Määrä kasvaa koko ajan. Näinkin suuresta ajoneuvomäärästä huolimatta omistajien kalenterit ovat usein täynnä, joten tarjonnalla on varmasti vielä tilaa kasvaa. 

Riskejä minimoitu

Ilmoituksen luominen omalle ajoneuvolle ja sen vuokraaminen eteenpäin on ilmaista.

– Omasta ajoneuvosta voi tehdä näkyvämmän ja suositumman lisänäkyvyydellä. Joitakin omistajia valitaan myös yhteistyöhön, joka sisältää haastattelun ja joissakin tapauksissa videon, Aho kertoo.

Uutena asiana ajoneuvoaan vuokraaville Camptoo on tuonut palveluunsa päivävakuutuksen. Se on tarkoitettu heille, jotka eivät halua ottaa silmäterälleen vuokravakuutusta oman vakuutusyhtiön kautta.

– Jos omistajalla ei ole ajoneuvolleen vuokrausta kattavaa vakuutusta, hänen ei tarvitse päivittää vakuutussopimusta, vaan hän voi hakea erillisen Omocom-päivävakuutuksen Camptoon kautta.

Päivävakuutuksesta maksetaan vain silloin, kun ajoneuvo on vuokrattu.

– Tällöin välttyy maksamasta vuokravakuutuksesta turhaan. Päivävakuutus voi tehdä vuokraamisesta halvempaa ja ehdottomasti helpompaa aloittaa, Aho hehkuttaa.

Yleisillä jakamisalustoilla vuokraustoimintaan voi helposti kuvitella liittyvän erilaisia riskejä. Ahon mukaan tavoitteena on ollut kuitenkin murtaa ennakkoluuloja ja minimoida vaaranpaikat.

– On tärkeää, että ihmiset pääsevät jakamaan retkeilyn iloa mahdollisimman turvallisesti. Me teemme turvallisuusvarmistukset palvelun käyttäjille ennen ja jälkeen vuokraustapahtuman. Lisäksi molempia osapuolia avustaa kommunikoinnissa suomenkielinen henkilökunta.

Toinenkin toimija markkinoilla

Camptoo ei ole alan ainoa toimija Suomessa, sillä samoille markkinoille tiensä löysi muutamaa kuukautta myöhemmin myös ruotsalainen Housecar.fi. Camptoo suhtautuu kilpailijaan tyynesti.

– Euroopassa ja jopa maailmanlaajuisesti retkeilytrendi jatkaa kasvuaan ja kasvattaa suosiotaan myös nuorison keskuudessa, joten markkinoilla on varmasti tilaa molemmille, Aho uskoo.

– Tämän tyyppiset yritykset ovat Suomessa uusia, vaikka muualla Euroopassa tämä ala on jo monta vuotta ollut kasvussa. On vain mukava nähdä, että muutkin ovat nähneet potentiaalia yksityisomisteisten matkailuautojen turvallisessa vuokraamisessa.

Kuluva matkailusesonki on ollut kohtalaisen vilkas, vaikka lentomatkustus on nostanut parin vuoden hiljaiselon jälkeen päätään.

– Ruuhkaiset lentokentät eivät houkuta kaikkia. Onkin todella ilahduttavaa nähdä, että moni myös pohtii lomansa ympäristövaikutuksia ja päätyy retkeilyyn kotimaassa.