Caravan-lehden suosio pomppasi ennätyslukemiin

Caravan-lehden tavoittavuus on kasvanut Kansallisen mediatutkimuksen (KMT) mukaan entisestään niin karavaanareiden kuin myös muiden alalla toimivien keskuudessa. Viisi kertaa vuodessa ilmestyvän lehden lukijamäärä on noussut vuonna 2023 roimasti edellisvuoteen nähden. Kaikkiaan Caravan-lehdellä on ollut 166 300 lukijaa.

Caravan-lehti kasvatti printtiyleisöään 22 000 uudella lukijalla edelliseen mittaukseen verrattuna. Se kasvu on kolmanneksi suurin kaikista KMT:ssä mukana olleista suomalaisista aikakauslehdistä.

Painetulla lehdellä on ollut 143 700 lukijaa, digilehdellä 10 500 ja molemmilla 12 100 lukijaa. Ensin ja viimeksi mainittujen lukujen yhdessä muodostama 155 800 lukijaa on 15,8 prosenttia isompi lukema kuin edellisvuonna.

Caravan-lehden levikki on 60 676 kappaletta (MAF 9.12.2022). Valtaosa lukijoista on SF-Caravan ry:n eli karavaanareiden keskusjärjestön jäseniä, jotka saavat lehden jäsenetuna. Lehden voi myös tilata tai ostaa irtonumerona Lehtipisteestä. Lisäksi julkaisu on luettavissa sähköisenä näköisversiona.

Suomen suurimpia harrastelehtiä ovat käsityölehdet. Caravan-lehti sijoittuu seuraavaan joukkoon yhdessä erä-, luonto-, metsästys- ja kalastus-, golf- sekä tiedeaiheisten julkaisujen kanssa.

Kansallinen mediatutkimus (KMT) on printtimedia-alan yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Vuosittain puhelinhaastatteluna tehtävän tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland oy ja toteuttaja Kantar Media Finland oy.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *