Ensimmäinen BestPark-matkaparkki avautuu – Rovaniemen jälkeen ovat vuorossa Toijalan satama ja Perho

Suunnitelmat 50 uuden matkaparkin avaamisesta ympäri Suomea konkretisoituvat, kun BestPark Napapiiri avautuu karavaanareille Rovaniemellä 31. heinäkuuta.

BestPark Oy:n ensimmäisen kohteen varustelutaso on paras mahdollinen, eli kyseessä on kolmen plussan matkaparkki. Kaikki BestParkit tulevat olemaan aidattuja ja kameravalvottuja, ja niissä kaikissa tulee olemaan vesi- ja jätehuolto sekä sähkönkäyttömahdollisuus. BestPark++-alueilla on lisäksi wc- ja suihkurakennus. BestPark+++ varustelutasoon kuuluvat lisäksi saunallinen huoltorakennus.

BestPark Napapiiri sijaitsee Joulupukin Pajakylä vieressä, joten sen läheisyydessä sijaitsee kauppoja ja ravintoloita. Päiväretki Rovaniemen keskustan palveluiden pariin tai Ranuan eläinpuistoon onnistuu kätevästi bussilla tai omalla autolla.

Avajaisjuhlallisuudet 31.7.

BestPark Napapiirin avajaisjuhlallisuuksia vietetään 31. heinäkuuta. Ohjelmassa on parkin vihkimisen ohessa kaupungin tervehdys sekä pientä purtavaa ja juotavaa. Avajaisten yhteydessä kaikki BestPark Napapiirissä 31.7.–1.8. yöpyvät autokunnat saavat oman erikoiskuksan. Ennakkovarauksia paikoista voi tehdä juuri avatussa verkkopalvelussa www.bestpark.fi.

Rovaniemen jälkeen seuraavat BestPark-matkaparkit avautuvat elokuussa Akaassa Toijalan sataman alueella ja Perhon kunnassa.

BestParkeissa voi yöpyä kerrallaan yhdestä yöstä kokonaiseen viikkoon. Matkaparkit eivät kilpaile leirintäalueiden kanssa vaan tarjoavat vaihtoehdon niille ja puskaparkeille.

Uudenlainen matkailukonsepti

Perustettavien BestParkien taustalla on Suomen matkailuajoneuvokaupan johtaviin toimijoihin kuuluva Best-Caravan. BestPark Oy:n tavoitteena on rakentaa vuoteen 2024 mennessä 50 uutta BestPark-matkaparkkia matkailullisesti merkittäviin kohteisiin kaupunkien keskustoihin, hyvien liikenneyhteyksien varrelle ja paljon matkailijoita kerääviin matkakeskuksiin.

Matkaparkit pyörivät paikallisvoimin BestPark-isäntien toimesta. BestParkien kasvua vauhdittamaan yritykseen on rekrytoitu Pohjois-Suomen alueelle aluepäälliköksi Kalevi Nevala ja Länsi-Suomen alueelle Timo Tarvainen.