Esittelyautot lopputalvesta retkeilyautoja myyviin VW-liikkeisiin

Nopeimmat asiakkaat ovat jo ehtineet tilata itselleen Volkswagen Grand California -retkeilyauton. Tämänhetkisen tiedon mukaan autoja alkaa tulla Suomeen vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana – käytännössä siis lopputalven aikana.

Volkswagen Hyötyautot otti joulukuussa tehdyn maahantuontipäätöksen jälkeen yhteyttä niin henkilöihin, jotka jättivät Lahden Caravan-näyttelyssä yhteystietonsa.

Volkswagenin reilusta 30 hyötyautoliikkeestä kahdeksassa tullaan myymän tehdastekoisia Volkswagen-retkeilyautoja. Myyntiliikkeiden joukossa on vähintään yksi liike Volkswagenin kaikilta suurimmilta jälleenmyyjiltä. Myynti jakautuu maantieteellisesti varsin kattavasti, sillä retkeilyautoja myydään Jyväskylässä, Kuopiossa, Lohjalla, Oulussa, Seinäjoella, Turussa, Vantaalla ja Ylivieskassa.

– Kaikkiin liikkeisiin tulee vähintään yksi esittelyauto, mutta ei välttämättä molempia mallivaihtoehtoja. Kaikki hyötyautomyyjät myyvät retkeilyautoja, mutta monessa liikkeessä on myyjänä myös joku karavaanimatkailua harrastava. Vaihtoautojen suhteen ei tietenkään tehdä mitään rajauksia, mutta osa jälleenmyyjistä on jo hakenut itselleen kumppaniksi paikallisen matkailuajoneuvokauppiaan, kertoo Volkswagen Hyötyautojen johtaja Juha-Pekka Sihvonen.

Retkeilyautojen myynnille ei ole asetettu tälle vuodelle mitään kappalemääräistä tavoitetta.

– Toimitusaika tulee olemaan nyt tehtäville tilauksille 2–3 kuukautta, mutta se voi toki muuttua.

Hinnat alkavat 67 000 eurosta

Grand California -retkeilyautot tehdään Puolassa uudella Crafter-tehtaalla. Wrześniassa on retkeilyautojen tuotantoa varten oma tuotantolinja.

Volkswagen-retkeilyautosta on kaksi henkilöautokortilla ajettavaa 3,5-tonnista mallia. Molemmat mallit saa myös 3 880 kilogramman kokonaismassalla.

6,0-metrisessä Grand California 600:ssa on poikittainen takavuodearkku, ja malliin saa ohjaamon yläpuolelle lapsille sopivan noin 160-senttisen vuoteen. Pidemmän akselivälin omaava 6,8-metrinen 680-malli on puhtaasti kahden hengen retkeilyauto, jonka takaosassa on pitkittäinen parivuode. 680-malliin saa neljä matkustajapaikkaa, kun sen kokonaismassa nostetaan C-kortilla ajettavaksi.

On helppo veikata, että lyhyempi 600-malli tulee myymään Suomessa paremmin kuin 680. Tämä ei johdu hinnasta vaan ajokorttivaatimuksesta sekä matkustaja- ja makuupaikoista.

Grand Californiat on hinnoiteltu varsin kilpailukykyisesti, sillä 600-mallin hinnat alkavat 66 890 eurosta ja 680-mallin 69 080 eurosta. Lähtöhintaisessa 680-mallissa on tosin vain ohjaamon matkustajapaikat – neljälle rekisteröidyn 680:n kokonaismassa nousee 3 880 kilogrammaan ja hinta 69 700 euroon.

Grand Californioissa on vakiona Crafterin tehokkain eli 177-hevosvoimainen 4-sylinterinen turbodiesel ja 8-portainen automaattivaihteisto. 680-mallin saa etuvedon lisäksi myös 4Motion-nelivetona, jonka lähtöhinta on 73 820 euroa.