FICC Rally samlade caravanarna till Tyskland

Vid årets FICC Rally i Tyskland hade 26 länder representanter på plats. På plats samlades ca 800 fordons-kombinationer och sammanlagt ungefär 2 000 personer. Från Finland anlände 80 vagnar eller bilar och på plats var 162 finländare.

Lägrets höjdpunkter var öppningen och de olika ländernas kvartershändelser med bjudningar.

Som centrum för händelserna fungerade Brandenburg-hallen. Närmaste affärer var på ca. 20 kilometers avstånd, man fick inte köpa livsmedel eller flaskvatten på lägerområdet.

SF-Caravan lägret representerades av bland annat Juha Rakkola.

– Lägrets mat service var försvarlig. Restaurangerna bjöd endast på korv och franskpotatis. Under träffens var det också problem i Finlands och övriga länders kvarter med tillräckligt el. Men när vi blev vana med omständigheterna och ca. 37 graders värme, blev det ett rikktigt bra minne, berättar Rakkola.

Finlands kvartervärd var SF-Caravans Timo Tarvainen.

– Över en veckas händelser förstärker officiella kontakter och ger möjlighet till friare tankeväxlingar. Caravanförbundenen har många problem att lösa, allt behöver man inte göra själv, säger Tarvainen.

Finland-afton lyckades perfekt och SF-Caravan och Finlands-kvarters folk fick beröm av erfarna FICC-deltagare med presidenten i spetsen.

Mölkkyns VM-titel vanns av Schweiz lag, men i Caramba blev det tredubbel seger för Finland.

Text: Pirjo Rättyä
Bild: Juha Rakkola
Översättning: Olof Bussman