Garminin uusi kojelautakamera tarkkailee sekä ajoneuvon etupuolta että sisätiloja

Garmin on lanseerannut Dash Cam Tandem -nimisen kojelautakameran, jossa on kaksi 180 asteen linssiä. Uutuuskamera pystyy kuvaamaan tapahtumia autoilijan edessä olevalla tiellä sekä samaan aikaan myös auton sisällä.

Eteenpäin suunnattu linssi tallentaa kaiken tärkeän 1440p:n videotarkkuudella. Videokuva on sen verran selkeä ja tarkka, että siitä erottaa kuvattujen autojen mallit ja muut tärkeät yksityiskohdat. Sisälinssi kuvaa 720p-videota ja sisältää Garminin omaa NightGlo-nimistä tekniikkaa, mikä mahdollistaa kuljettajan ja matkustajien toiminnan kuvaamisen myös yöllä. Garminin kojelautakamera osaa kuvata myös silloin, kun ajoneuvo on pysäköitynä ja sammutettuna.

Kamera on erittäin pieni, ja painoa on vain 65 grammaa. Näyttönä toimii älypuhelin. Sisäinen wifi-yhteys synkronoi videot Garmin Drive -mobiilisovellukseen, jossa niitä voidaan katsella ja jakaa helposti älypuhelimessa.

Dash Cam Tandem -kojelautakameraa voi ajaessa käskyttää myös pitäen kädet ratissa – käynnistää ja sammuttaa videoiden, valokuvien tai äänen tallennus – ääniohjauksella. Harmillisesti Garminin uutuuskamera ei ymmärrä suomea, vain englantia, ruotsia, saksaa, ranskaa, espanjaa ja italiaa.

Kamerassa on sensori, joka havaitsee onnettomuuden, ja auttaa automaattisesti tallentamaan tapahtumat juuri ennen, aikana ja jälkeen onnettomuutta.

Kojelautakamerassa on gps- ja Galileo-satelliittipaikannus, joten esimerkiksi onnettomuustilanteiden tarkan paikan ja ajan saa automaattisesti talteen todistusaineistoksi.

Garmin Dash Cam Tandem maksaa noin 369 euroa. Toimitukset alkavat Suomessa tämän vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.