GiottiLine-matkailuautojen paluu

Lappajärveläinen LapCaravan Oy on aloittanut italialaisten GiottiLine- ja P.L.A.-brändien edustamisen Suomessa.

Ranskalaislähtöiseen Rapido-konserniin nykyisin kuuluvat italialaismerkit GiottiLine ja P.L.A. eivät ole täysin tuntemattomia merkkejä Suomessa. GiottiLinellä oli Suomi-hinnastot mallivuosilla 2006 ja 2011, ja Pier Luigi Alinarin perustamalla P.L.A.:lla mallivuosilla 2012 ja 2013.

Giottin perhe aloitti nimeään kantaneiden matkailuajoneuvojen tuotannon vuonna 2004. P.L.A.:n historia alkoi puolestaan vuonna 2010, kun Alinari vietti 75-vuotisjuhliaan – eläkkeelle Pier Luigi jäi pari vuotta sitten täytettyään 83 vuotta!

Uusi tehdas valmistumisvaiheessa

GiottiLine valmistaa puoli-integroitujen ja alkoviautojen lisäksi myös täysintegroituja autoja.

GiottiLine valmistaa noin 1 200 ajoneuvoa vuodessa reilun sadan hengen voimin. Yritykselle on valmistumassa uusi tehdas 40 kilometriä Firenzestä etelään, mikä tulee kasvattamaan sen tuotantovolyymia.

Lappajärveläinen LapCaravan Oy on perustettu puolestaan vuonna 2018 GiottiLine-matkailuautojen maahantuontia varten.

– Mallivuoden 2020 brändiuudistuksen yhteydessä GiottiLinen Siena-mallisto korvasi P.L.A.-brändin Saksaa ja Hollantia lukuun ottamatta. GiottiLinen nykymallistossa on kymmenen puoli-integroitua, viisi alkovimallia ja kaksi integroitua mallia. GiottiLinen alustavaihtoehdot ovat Citroën ja Fiat. Toimitamme myös GiottiLine- ja P.L.A.-varaosat tehtaan tarjonnan puitteissa, kertoo LapCaravan Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Uusimäki.

– LapCaravan Oy:n liikeideana on tarjota asiakkaan tarpeiden mukaan varustettuja matkailuautoja kohtuuhintaan minimoimalla kiinteät kustannukset. Kotisivuillamme on verkkokauppa-alustalla toteutettu vertailutyökalu, jolla asiakas saa omaan sähköpostiinsa yksityiskohtaiset tiedot autoista valitsemillaan varusteilla hintoineen. Työkalu pyytää sähköpostiosoitteen raportin toimittamista varten, mutta osoitetta ei käytetä minkäänlaisiin markkinointitarkoituksiin. Työkalua on mahdollista käyttää myös sähköpostiosoitetta luovuttamatta, vain yhteenveto jää tällöin saamatta. Palvelemme Lappajärvellä henkilökohtaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin, kertoo Jarmo Uusimäki.

Suomeen paluun tehnyt italialaismerkki käyttää sekä Citroënin että Fiatin alustoja.