Knausilta huippuvarusteltu 150 Crafter-retkeilyauton sarja

Volkswagen Crafter -pohjaista Knaus Boxdrive -retkeilyautoa tehdään 150 kappaleen First Edition -sarja.

Boxstar- ja Boxlife-retkeilyautomallistoja täydentämään tullut Knausin uudet Boxdrive-autot rakennetaan Volkswagenin uuteen Crafteriin. Knaus käyttää uutuuden kohdalla määritelmää CUV-malli (Caravanning Utility Vehicle). Autot tehdään Unkarin Nagyoroszissä.

Knausin mukaan Boxdrive on ainutlaatuinen malli, ja valmistaja on luonut uudet standardit laadulle, turvallisuudelle ja mukavuudelle.

Boxdrivessä on vakiona muun muassa led-valo, sivutuuliavustin, mäkilähtöavustin, 75 litran dieselsäiliö, 18 litran AdBlue-säiliö ja ESC-ajonvakautus.

Ensisarjan autoissa on myös muun muassa takakamera, hätäjarrutustoiminnolla varustettu ympäristönvalvontajärjestelmä, kaistavahti, kuolleen kulman valvontajärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, perävaunuavustin, pysäköintiavustin, liikemerkkien tunnistusjärjestelmä, 8-tuumainen kosketusnäyttö ja vetokoukku.

6,84-metrisen Boxdriven toistaiseksi ainoa pohjaratkaisu on kolme makuupaikkaa tarjoava malli, missä on korkeussäädettävät pitkittäiset erillisvuoteet. Truma Combi 6 D -diesellämmittimellä varustetussa mallissa on 90 litran kompressorijääkaappi ja kaksiliekkinen liesi.

Crafter tarjoaa henkilöautomaisen ajomukavuuden, ja Knausin uutuusmallissa on hyödynnetty Volkswagenin uuden hyötyauton tarjoamia aktiivisia ja passiivisia turvajärjestelmiä.

Boxdrive First Edition -mallin hinta on Saksassa 80 000 euroa. Suomessa autoa ei ole hinnoiteltu.