Ilmastointi on suomalaiselle tärkein auton hankintaan vaikuttava varuste

Kamuxin teettämässä tutkimuksessa ylivoimaisesti tärkein auton hankintaan vaikuttava varuste oli ilmastointi. Jopa 89 prosenttia vastaajista nosti sen keskeiseksi hankintaan vaikuttavaksi kriteeriksi.

–  Suomen neljä vuodenaikaa ja erilaiset sääolosuhteet selittävät ilmastoinnin merkitystä autoilijoille. Ilmastointihan ei vain jäähdytä, vaan puhdistaa ja kuivattaa auton sisäilmaa. Ilmastointi siis tekee ajokokemuksen miellyttävämmäksi niin kesähelteillä, syyssateilla kuin talven pakkashuurussakin, kertoo Kamuxin Suomen maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Toiseksi tärkeimmäksi tutkimuksessa nostettiin vakionopeudensäädin, joka on hyvä apu pitkillä, suorilla ajomatkoilla. Sen avulla on myös helppo noudattaa nopeusrajoituksia. 61 prosenttia vastaajista nosti vakionopeudensäätimen autohankintaan vaikuttavaksi lisävarusteeksi.

Kolmanneksi tärkein auton hankintapäätökseen vaikuttava lisävaruste oli tutkimukseen vastanneiden mielestä vetokoukku. Vetoautoille ja sen myötä vetokoukuille on paljon kysyntää. Jälkeenpäin asennettuna vetokoukun hinnaksi voi tulla 600–800 euroa riippuen autosta ja siitä, onko kyseessä kiinteä vai irrotettava vetokoukku.

Kattoluukku, kaistavahti ja lämmitettävä ohjauspyörä olivat vähiten tärkeitä suomalaisten auton hankintaan vaikuttavia lisävarusteita.

Kuinka tärkeiksi koet seuraavat lisävarusteet, kun ajattelet seuraavaa autohankintaasi?

Ilmastointi: 89 %

Vakionopeudensäädin: 61 %

Vetokoukku: 43 %

Automaattivaihteisto: 41 %

Lämmitettävä tuulilasi: 41 %

Ajonvakautusjärjestelmä: 36 %

Peruutuskamera: 29 %

Polttoainekäyttöinen lisälämmitin (esim. Webasto): 27 %

Navigointijärjestelmä: 26 %

Pysäköintitutka: 24 %

Kuolleen kulman varoitin: 16 %

Sähkösäätöiset istuimet: 15 %

Tietty väri (metalli): 11 %

Automaattinen hätäjarrutus kaupunkinopeuksissa: 10 %

Avaimeton järjestelmä: 8 %

Sähköinen takaluukku: 8 %

Lämmitettävä ohjauspyörä: 6 %

Kaistavahti: 6 %

Kattoluukku / panoramakatto: 4 %

Lähde: Kamux