Iloa ja hyötyä mobiililaitteesta

Yksi tykkää tutusta ja turvallisesta, toinen katselee aidan taakse. Caravan poimi valtavasta massasta esiin kiinnostavia matkalaisen sovelluksia. Tutki ja tutustu. Parhaimmillaan saat "miten olen voinut elää ilman tätä" -elämyksen.

karavaanari247_webKaravaanari 24/7

Suomen ensimmäinen karavaanareiden oma mobiiliapplikaatio Karavaanari 24/7 kokoaa muun muassa tulevat tapahtumat ja alan uutishaut, yhteistyöyrityksiä, lähimmät SFC-alueet ja matkaparkit. SOS-paikantimesta voi olla apua auton rikkoontuessa matkan aikana tai onnettomuuteen joutuessa. (Android ja iOS)

v-traffic_webV-Traffic

Pohjoismaihin suunniteltu V-Traffic -sovellus auttaa ajamaan entistä turvallisemmin ja valitsemaan parhaan ajoreitin reaaliaikaisen liikennetilan perusteella. Vältä onnettomuuspaikat, liikenneruuhkat, tietyöt ja suljetut tiet. Sovelluksesta näet myös kelivaroitukset, eläinvaroitukset, kiinteiden nopeusvalvontakameroiden sijainnit, liikenteeseen vaikuttavat suur– ja urheilutapahtumat. Lisäksi voit varoittaa muita autoilijoita onnettomuudesta tai ruuhkasta. (Android ja iOS)

automopus_web

Automopus

Autoilijoiden oma kännykkäovellus auttaa arjessa säästäen autonomistajan aikaa ja vaivaa. Sovellus kertoo polttoaineen kulutuksen ja muistuttaa katsastuksesta, määräaikaishuolloista ja renkaanvaihdoista. Lähellä olevat korjaamot tarjouksineen, bensa-asemat polttoainehintoineen sekä sähköautojen latauspisteet löytyvät helposti. (Android ja iOS)

mapitare_webMapitare Tiekartta Suomi

Tiekartta Suomea voi ilmaisversiona käyttää kuka tahansa tiellä liikkuva. Se sisältää koko Suomen kattavan tiekartan ja lisäksi mahdollisuuden ostaa muita kartta-aineistoja. Tiekartta ladataan älylaitteeseen ennakkoon ja osina, jolloin sitä voi käyttää offline-tilassa. (Android)

waze_webWaze

Ilmainen Waze tekee navigoinnista sosiaalisen kokemuksen. Kimppanavigoinnissa puhelimen ruudulla näkee, onko Waze-kavereita liikkeellä ja missä he liikkuvat.

Navigoinnin onnistuminen on riippuvainen käyttäjien aktiivisuudesta. Mitä enemmän puhelinsoftaa käyttää, sitä parempaa palvelua saa. Perimmäisenä tarkoituksena on joukkoistetun tiedonkeräyksen karttapalvelu. Se päivittyy nopeammin kuin kaupallinen digikartta. (Android ja iOS)

fiat-ducato-camper_webFiat Ducato Camper Mobile

Tarvitsetko teknisiä ohjeita? Camper Mobile on muun muassa pieni käsikirja, josta löytyy helpolla neuvoja. Ilmaissovellus on saatavilla ruotsiksi ja englanniksi. Neuvojen lisäksi sen avulla löytyy nopeimmin lähin huolto, asiakaspalvelu ja Fiat Camper Assistance -yhteys. Camper Mobile kertoo myös taukopaikat ja leirintäalueet. (Android ja iOS)

camper-leveler_webCamper Leveler

Nurkat suoriksi ja vaunu vaateriin. Käytä vesivaakatyökalu Leveleriä, niin et enää nuku pää alaspäin tai vinossa.

Leveler mittaa tason suunnan neljän pisteen mukaisesti. Kun kulma on kohdallaan, syttyy sen ilmaisimeen vihreä merkki. (Android)

AroundMearoundme_web

Jos hankkiudut uusiin maisemiin usein, AroundMe todennäköisesti helpottaa oloasi. AroundMe on tehty löytämään kaikkea arjessa ja päivänkulussa tarpeellista. Sillä saa helposti yleiskäsityksen entuudestaan tuntemattomasta paikasta ja sen palveluista, olkoonpa sitten kyse pankkiautomaatista tai sairaalasta. (Android ja iOS)

smhi_webSMHI

Todellinen rattia kääntävä sääprofeetta ei tyydy ilmeisiin vaihtoehtoihin (Ilmatieteen laitos tai Foreca), vaan valitsee Yr.no:n tai SMHI Väderin. Ruotsalaissovellus SMHI kattaa kaikki Pohjoismaat ja paikannuksen avulla on saavutettavissa täsmäsäätieto varoituksineen. (Android ja iOS)

stallplatz_webStällplatz Scandinavia

Löytyisikö taukopaikka veden ääreltä? Entä olisiko tilavaa tai etäällä liikenteestä? Sovellus tuntee tuhansittain erilaisia P-paikkoja Pohjoismaista. Mukana on runsaasti valokuvia ja vierailijoiden kommentteja. (Android )

googlemaps_webGoogle Maps

Jos matkustat paikkaan, jossa netti toimii hitaasti, mobiilidata on kallista tai verkkoyhteys ei ole lainkaan käytettävissä, voit ennalta tallentaa Google Mapsin kartoista rajatun alueen laitteeseesi offline-käyttöä varten. Tällöin navigointi toimii laitteen GPS-paikannuksen avulla.

Nykytasollaan Mapsin käyttö navigaattorina on käyttäjäystävällisen varmaa. (Android ja iOS)

stellplatz-radar_webStellplatz-Radar

Liikutko Euroopassa? Sujuuko saksa? Suosittu ja arvostettu Stellplatz-Radar on osa Promobil-lehden tuoteperhettä. Stellplatz-Radar pyörii karavaanarielämän keskiössä ja sen kautta on saavutettavissa keskitetysti paljon sellaista hyötytietoa, joka muutoin olisi hieman hankalasti tavoitettavissa. Sovellus on omiaan sekä matkan suunnittelussa että tien päällä. (Android ja iOS)

tripadvisor_webTrip Advisor

Trip Advisorin eurooppalainen ravintolahaku kertoo paikat ja niitä koskevat asiakkaiden mielipiteet. Yksin Helsingistä palvelu löytää 1 376 ravintolaa, joista kolmen kärki on kirvoittanut yli 1 800 kannanottoa. (Android ja iOS)

xecurrency_webXE Currency

Rahan monitoimityökalu XE Currency tuntee maailman kaikki rahayksiköt, joten et joudu hämmennyksiin valuuttojen laskemisen kanssa. (Android ja iOS)

0100100_web0100100 Navi

Eniron mielipiteitä jakava ilmaisnavigaattori on vähintään kokeilun arvoinen. Maksuton perusversio sisältää Skandinavian kartat ja asennushetken valvontakameratiedot. Maksullisia lisäosia ovat liikennetiedot, valvontakameratiedon päivitykset ja lisäkartat. Sovellus näyttää palveluiden ja yritysten tiedot suoraan kartalla. (Android ja iOS)

sairaanhoitokortti_webEurooppalainen sairaanhoitokortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti -sovellus on opas kortin käyttämiseen EU:n jäsenvaltiossa. Opas sisältää tietoa kortin kattamista hoidoista ja kustannuksista sekä korvauksen hakemisesta.

Kela myöntää kortin ilmaiseksi osoitteessa kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti_nain-haet. (Android ja iOS)

whatsapp_webWhatsApp

WhatsAppin peruskäyttöön kuuluvat pikaviestittely, puhelutoiminto ja valokuvan siirto. Tiellä liikkuvan kannattaa kuitenkin perehtyä appiinsa hieman syvällisemmin.

Kätevää on oman sijainnin jakaminen. WhatsApp nappaa tarkan karttasijainnin ja lähettää sen halutuille. Myös äänitteen voi jakaa eli kirjoitetun rinnalla voi käyttää puhuttua. (Android ja iOS)

Pixlrpixlr_web

Mobiililaitteella tapahtuvan kuvankäsittelyn sveitsiläinen linkkuveitsi. Olkoonpa kuvasi nopea kännyräpsy tai harkittu maisemakompositio, Pixlr saa siitä parhaan irti. Voit jakaa matkakuvasi viimeisteltynä matkan vielä kestäessä. (Android)

Artikkeli on näyte uusimman Caravan-lehden sisällöstä. SF-Caravanin jäsenet saavat lehden ilmaiseksi, mutta sen voi ostaa myös irtonumerona Lehtipisteestä tai Lehtiluukku.fi-palvelusta.