Jääkarhun pentu houkuttelee Ranualle

Parin jääkarhujen lisääntymisen kannalta surullisen vuoden jälkeen uskalletaan Ranuan eläinpuistossa jo pikku hiljaa uskoa tämän vuoden onnistumiseen.

Ranuan eläinpuiston Venus-jääkarhu synnytti kaksi pentua marraskuun lopulla. Emon hyvästä hoivasta huolimatta toinen pennuista menehtyi 10 vuorokauden ikäisenä.

Elossa selvinnyt pentu painoi syntyessään noin puoli kiloa ja on kuluneen viiden viikon aikana saavuttanut jo noin 2–3 kg:n painon. Muutaman kuukauden ikäisenä eli helmi–maaliskuulla pennun oletetaan painavan jo lähemmäs kymmenen kiloa. Tuolloin pentu pääseekin ensimmäisen kerran ulos emonsa kanssa.

Kautta aikojen toinen eloon jäänyt Suomessa syntynyt jääkarhunpentu on mahtava uutinen eläinpuiston väelle ja 100 vuotta täyttävälle Ranualle. Vankeudessa jääkarhujen onnistunut lisääntyminen on todella harvinaista – kuukauden kuluttua syntymästä hengissä on enää noin 40 prosenttia pennuista.

Leirintää eläinpuiston naapurissa

RanuaZoo Camping tarjoaa karavaanareille mukavan pysähtymispaikan aivan eläinpuiston naapurissa. Majoittua voi ympäri vuorokauden, ja saunakin on joka ilta lämmin.

Alueen varustukseen kuuluvat keittiö ruokailutiloineen, ulkogrilli, saunat ja suihkut, pyykinpesukone, lasten leikkipaikka ja wc:n tyhjennyspiste. RanuaZoo Campingin palveluja täydentävät ravintolapalvelut, makeismyymälä sekä muut eläinpuiston alueen myymälät.

Matkailuvaunualueen välittömässä läheisyydessä lisäksi luontoelämyksiä tarjoaa luontopolku kotineen ja laavuineen. Ohjatuille vaellus-, kalastus- ja melontaretkille pääsee kätevästi alueen vierestä. RanuaZoo Camping sekä eläinpuisto ovat avoinna ympäri vuoden.

Pennun kehittymistä voi jatkossa seurata Ranua Zoo Blogissa, ranuazooblog.com, ja Ranuan eläinpuiston Facebook– ja Instagram-tileillä.