Joukko eteläsuomalaisia kuntia ja yrittäjiä toi yhteisen varausalustan matkailijoille

Etelä-Suomessa 12 kunnan osalta majoitusten, kuljetusten, välinevuokrausten, tapahtumalippujen, retkien ja palveluiden varaaminen on mahdollista tehdä nyt yhdessä paikassa.

Mukana kuntien tuella rakennetussa Bookingpoint-verkkokaupassa ovat Kemiönsaari, Salo, Hanko, Raasepori, Lohja, Vihti, Espoo, Helsinki, Vantaa, Tuusula, Sipoo ja Porvoo.

– Etelä-Suomi on hyvin pirstaleinen matkailualue ja monessa tapauksessa alueen kunnat ja kaupungit ovat hävinneet kilpailun niin kotimaassa kuin kansainvälisesti sen takia, että yhteistä tuotetarjontaa ja kokonaisuutta ei ole kyetty kasaamaan yhteen. Jatkossa samasta paikasta löytyy helsinkiläinen museo, Nuuksion Tentsile ja Fiskarsin ruukin opastettu kierros, toteaa tiedotteessa Helsingin matkailun erikoisasiantuntija Jukka Punamäki.

Yhdestä paikasta varattavilla palveluilla hajanainen matkailualue yhdistyy kokonaisuudeksi, jossa taloudellinen hyöty pysyy paremmin kotimaisten yrittäjien käsissä eikä valu komissiona kansainvälisille varauspalveluille kuten TripAdvisorille.

Bookingpointissa on lanseerausvaiheessa mukana yli 50 yrittäjää ja varattavia palveluita on satoja vuokramökeistä melontaretkiin ja polkupyöristä museolippuihin. Kauppapaikan ylläpidosta ja asiakaspalvelusta vastaa luontomatkailuyritys Natura Viva Oy.