Kolin matkailualue palkittiin Pohjoismaiden parhaana ulkoilukohteena

Kolin matkailualue (Koli, Lieksa ja Juuka) on saanut Pohjoismaiden parhaan ulkoilukohteen palkinnon, joka julkistettiin kansainvälisillä matkailumessuilla, ITB Berlinissä, 7.3.2023. Scandinavian Outdoor Awards palkitsee pohjoismaisia luontomatkakohteita, jotka ovat panostaneet merkittävällä tavalla alueensa matkailun kehittämiseen.

Matkailualan ammattilaisista, matkailualueiden kehittäjistä sekä matkanjärjestäjien edustajista koostunut tuomaristo oli vakuuttunut Kolin kokonaisvaltaisesta, neljään vuodenaikaan pohjautuvasta ja usealle eri kohderyhmälle suunnatusta matkailukonseptista.

Raadin mukaan vastuullinen luontomatkailu, alueen erityyliset majoituspaikat ja paikallisten asukkaiden tuki yhdistyvät Kolilla tavalla, joka tukee matkailun kasvua oikealla tavalla.

– Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä sen eteen, että alue tunnetaan ympärivuotisena, monipuolisena, kehittyvänä ja vastuullisena matkakohteena. Panostukset tuottavat tulosta. Vuonna 2021 Koli valittiin Vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi, nyt Skandinavian parhaaksi ulkoilukohteeksi, Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Tiina Kanninen sanoo.

Alueella on kaksi kansallispuistoa: Koli kansallismaisemineen ja erämainen Patvinsuo. Ruunaan retkeilyalueella voi patikoinnin ja maastopyöräilyn ohella laskea koskea Lieksanjoella. Erikoisempi aktiviteetti on mahdollisuus katsella villieläimiä luontoon rakennetuista eräkatselukämpistä.

– Pielinen taas tarjoaa vesiaktiviteetteja reppulautailusta melontaan. Vuonislahdelta ja Kolilta tehdään kesäisin myös hienoja sisävesiristeilyjä. Talvella Pielisen jäällä kalastetaan, retkiluistellaan ja uidaan avannossa, Kanninen kertoo.

Lähde ja kuvat: Kolin Matkailu