Korona on kiihdyttänyt etenkin viisikymppisten autonhankintaa

Viisikymppinen autoilija on hankkinut auton viimeisen vuoden aikana huomattavasti useammin kuin sitä edellisen vuoden aikana, kertoo Kamuxin tutkimus.

Vuosi sitten vain 13 prosenttia 45–54-vuotiaista vastaajista ilmoitti omistaneensa nykyisen autonsa alle vuoden verran. Yhdelläkään toisella ikäryhmällä ei tuolloin ollut alhaisempaa prosenttilukemaa tarkasteltaessa tuoreiden autohankintojen osuutta.

Uusimmassa, helmikuussa 2021 valmistuneessa Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksessa ikäryhmän vastaava prosenttiosuus on kuitenkin kasvanut viidellä prosenttiyksiköllä 18 prosenttiin. Vain nuorimmassa, eli 18–24-vuotiaiden ikäryhmässä (19 %) useampi on hankkinut auton viimeisen vuoden aikana.

– Koronavuosi on kiihdyttänyt viidenkympin tienoilla olevien vastaajien autonhankintaa. Loman ja vapaa-ajan viettäminen on keskittynyt kotimaahan. Liikkuminen mökille, harrastuksiin tai luonnonhelmaan sujuu kätevästi autolla, sanoo tiedotteessa Kamuxin maajohtaja Ilkka Virtanen.

Viisikymppiset ovat tutkimuksen ainoa tarkasteltu ikäryhmä, jossa tuoreiden autohankintojen osuus kasvoi vuoden takaisesta. Osuus on sitä vastoin tippunut eritoten nuorimpien aikuisten, eli 18–24-vuotiaiden keskuudessa: vuosi sitten joka kolmas heistä ilmoitti hankkineensa autonsa korkeintaan vuotta aiemmin, nyt näin vastasi vain joka viides.

Lähde: Kamux