Koronavirus jyllää Italiassa – nyt peruttiin leirintämatkailijoiden FICC Rally

ACT Italia on ilmoittanut peruuttavansa kesälle suunnitellun FICC Rallyn. Saapasmaan karavaanariliiton oli määrä järjestää kansainvälinen leirintämatkailutapahtuma heinä-elokuussa Rooman lähistöllä. Italian vaikean koronavirustilanteen takia järjestön hallitus päätti kuitenkin vetäytyä järjestelyvastuusta.

– Isäntämaana tämä on meille kipeä päätös, mutta meidän on noudatettava kansallisten terveysviranomaisten määräyksiä. Siksi toivomme, että tapahtumalle järjestyisi paikka muualta kuin Roomasta. Palaamme mielellämme kokoontumisiin mahdollisimman pian, mutta juuri nyt ihmisten terveyden vaaliminen on tärkeintä, kommentoi ACT Italian presidentti Pasquale Zaffina liiton tiedotteessa.

Kansainvälinen leirintämatkailujärjestö FICC ei ole vielä ilmoittanut, siirretäänkö tapahtuma muualle vai jätetäänkö se tämän vuoden osalta kokonaan väliin. FICC Rallyn yhteydessä järjestetään vuosittain kansallisten karavaanarijärjestöjen suurkokous, jossa valitaan FICCin hallitus. Nykyisen hallituksen toimintakausi on katkolla juuri tänä vuonna.

Myös huhtikuun nuorisotapahtuma Youth FICC Portugalissa on peruttu. Irlannin Dubliniin kaavailtu vuoden 2021 FICC Rally on peruttu muista syistä.