Minin visiossa on retkeilyauton piirteitä

Minin Urbanaut-visiossa ajoneuvon sisätilat muuntuvat eri hetkiin eli käyttötapoihin, jotka tekevät autosta muutakin kuin perinteisen kulkuvälineen.

Valmistajan kuvailun mukaan esimerkiksi ”Chili-hetki” muuttaa auton turvapaikaksi, jossa ajomatkan aikana voi rentoutua tai keskittyä täysin työhön. ”Wanderlust-hetki” korostaa ajamisen nautintoa ajettiinpa Miniä täysin itse tai Urbanautin kuljettajaa tukevien järjestelmien avustuksella. ”Vibe-hetki” nostaa muiden kanssa vietettävän ajan keskiöön, jolloin auton tilat kasvavat maksimikokoonsa.

4,46 metriä pitkään autoon astuttaisiin liukuovesta. Kun auto on paikallaan, kojelauta laskeutuu alas, jolloin kuljettajan alue muuttuu torkkusängyksi.

Tuulilasin voi nostaa ylös eräänlaiseksi parvekkeeksi, mikä lisää tilan avaruutta. Auton perässä on rauhallinen nurkkaus, ja auton keskellä on avoin tila, josta pääsee kaikkialle. Auton ovea vastapäätä on pieni pöytä ja huonekasvi viimeisenä silauksena sisustuksessa.

Auton käyttöliittymä on hyvin minimalistinen – perinteiset painikkeet ja kytkimet on korvattu tuntoon perustuvilla ohjaimilla. Auton hetkiä ohjataan Mini Token -laitteella. Valmiiden hetkien lisäksi käyttäjillä on myös mahdollisuus luoda oma hetkensä ja määritellä auton tuoksu, valot ja musiikki ja lisätä se Mini Tokenin muistiin. Urbannaut-visiossa auton ulkovalot kertovat muille ihmisille, mikä hetki autoon on valittu.

Lähde: BMW Group